Zaterdag was ik bij de kickoff bijeenkomst van de nieuwe communitys van het Textielplatform. Aanwezig waren veel dierbare bekenden, maar ik heb ook kennisgemaakt met nieuwe enthousiaste vrouwen. Natuurlijk was ook mijn Quiltersgilde vertegenwoordigd en als vaste blog schrijfster mocht ik er ook bijzijn.

Community

Het textielplatform heeft al een tijdje een nieuwe website en nu is op de website naast het blog een community toegevoegd. Het is een online plaats waar textielliefhebbers bij elkaar komen om elkaar direct of indirect te helpen, te delen, te inspireren en ga zo maar door.  Voorlopig zijn er de drie thema’s , te weten: erfgoed en ambacht, duurzaam en circulair en hoe te beginnen met.  Het is dus van en voor ons allemaal en samen kunnen wij een super interessant gebeuren van maken waar in de toekomst nog veel meer thema’s aan toegevoegd kunnen worden.  Om er aan mee te doe is er maar één voorwaarde, je moet je eenmalig aanmelden en natuurlijk zijn er een aantal huisregels. (Op de website van het textielplatform staat bovenaan in de menubalk community en als je hier op klikt kom je in het menu aanmelden en dan wijst het zich vanzelf.)

Ik heb mij inmiddels aangemeld en  aan het thema duurzaam en circulair een  filmpje over waddn wolletje toegevoegd.  Dat smaakt naar meer toch?, dus snel aanmelden en je ziet nog veel meer moois.

Na de uitleg en het verdelen van beheer en inspirator taken zijn wij nog even bij de KreaHub van LOKK (de landelijke organisatie Kant Kunst Nederland) geweest. Hulde aan de vrouwen die met eindeloos geduld ons proberen wegwijs te maken in de techniek van het kantklossen.

 

Depot Boymans van Beuningen

Eindelijk gaat dan ook nog een wens in vervulling, een bezoek aan het depot van het Boymans van Beuningen museum. Een dagje met mijn Fryslan Boppe groep brengt ons via Dordrecht met de waterbus naar Rotterdam.  Een prachtige ervaring om Rotterdam zo binnen te varen met de Erasmusbrug als sluitstuk.

En dan het depot waar de weerspiegeling van de omgeving in de wandbekleding zo indrukwekkend is.

Ook de bovenste verdieping met  het restaurant en een wandeltuin is door de weerspiegeling een buitengewone ervaring.

Met het gebouw binnen heb ik met wat betreft mijn hoogtevrees wat moeite, maar om oog in oog te staan met mijn favoriete ‘Ruiter te paard’ van Kandinsky maakt alles goed.

De weerspiegeling van het depot heeft diepe indruk op mij gemaakt en nu ruim een week later zit het nog steeds in mijn hoofd. Het brengt mij ook weer terug bij mijn werk Verhalend landschap . Ook hier heb ik voor de maand juni met spiegeling gewerkt en op termijn wil ik mij verder verdiepen in spiegeling / weerspiegeling.

Maar eerst ben ik voorlopig nog wel even bezig met het project onder de oppervlakte.

Tot ziens op de communitys en een fijne april maand met mooie paasdagen

Jo Huijsman namens het quiltersgilde

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman