En ik ben vast niet de enige die verlangd naar een droge periode met zon en wat hogere temperaturen. Een voordeel van al die regen is dat de tuin dit jaar niet dor en droog is. Ook is er een lichtpuntje, de weervoorspelling voor de komende periode is hoopvol.  

Nog steeds vakantie. 

Mijn vakantie bevalt prima en dus heb ik besloten dat ook augustus nog een vakantiemaand is. Natuurlijk sta ik niet helemaal stil, tussen de buien probeer ik de tuin een beetje op orde te houden, mijn dagelijkse wandeling te maken. Het ‘nieuwe’ weefgetouw met dubbele boom is een leuke uitdaging waarbij ik mij helemaal kan uitleven.

Ik ben bezig met proefjes. Wol verven en kijken wat ik zo al kan met een dubbel weefsel. Mijn twee weefschuitjes zijn hierbij ontoereikend en op  bestelling maakt mijn lief leuke kleine steeklatjes.  Een beetje klooien is hartstikke leuk werk en een mooie oefening voor straks, als ik aan de slag ga met het echte werk. 

Vakantie uitjes

Vakantie is voor mij ook er op uit en vooral de zomer locatie theaters vind ik heel bijzonder. Het is niet echt een textiele bezigheid, maar er is zo veel te zien en sommige voorstellingen zijn zo aangrijpend.  Hierdoor beginnen mijn hersens vanzelf te malen en kan het een begin zijn voor het  ontstaan van nieuw werk.

Het openluchtspel in Borculo is een bijna thuiswedstrijd en zoals gewoonlijk leuk, veel spektakel en heel gezellig door de ontmoetingen met de vele bekenden. 

Het pauperparadijs in Veenhuizen is van een andere orde. Het vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begint als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama. Wij hebben het uitgebreid met het museum bezoek en een verkenning van het enorme terrein. De dag begint goed en is geeindigd in de stromende regen. Het verhaal heeft een enorme indruk op mij gemaakt 

De komende week staat Romeo en Julia in het steengroeve theater op het programma.

Een onverwoestbaar verhaal dat al eeuwenoud is, een verhaal over ‘ware liefde’…. en over hoe fataal de gevolgen daarvan bleken te zijn. Het is inmiddels de 10e productie in het grootste en ruigste openluchttheater van Nederland; de Steengroeve in Winterswijk. 

Wij sluiten het seizoen af met  Boer Koekoek, een initiatief van Theater De Tamboer. 

De voorstelling trekt een parallel tussen de huidige boerenprotesten en de boerenopstand van 1963, wat destijds de voedingsbodem was voor de opkomst van politicus Boer Koekoek (1912-1987); de eerste populist van Nederland. Boer Koekoek speelt in juli en augustus in een loods in Hollandscheveld, het dorp waar de opstand destijds plaatsvond.

Quilt tentoonstelling 

Mijn vakantie sluit ik eind augustus af met de de algemene quilt tentoonstelling van het Quiltersgilde . Van 23 t/m 26 augustus is dit een jubileum happening die ik niet mag missen.  Voor niet quilters een mooie gelegenheid om kennis te maken met de meest mooie traditionele, moderne en artquilts. 

En verder ben ik de komende twee weken in de ban van het  Skûtsjesilen. Nu wij zelf niet meer zeilen zitten wij  eerste rang met  de live uitzending van tv Fryslân. 

Kortom, augustus vliegt voorbij.

Een hartelijke quilt groet, ook namens het Quiltersgilde

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman