Na een geweldig leuke atelierroute tijdens de Pinksterdagen verheug ik mij nu op de volgende expositie.

Human Being Human.

Zevenentwintig kunstenaars doen mee aan een door  Flox de Hartorg Jager – Malten georganiseerde tentoonstelling  in de Gehoorzaal in Den Dolder.

In de werken komen veel aspecten van het Mens Zijn in de Wereld aan bod: van hoe we omgaan met ons afval en de afvalbergen, oorlogen, uitbuiting (in de textielindustrie), hoe wij ons verhouden tot de natuur, tot de moderne mens die een steeds groter plaats voor zich zelf opeist en tegelijkertijd weg lijkt te rennen voor zijn verantwoordelijkheid.

Het beloofd een fantastische tentoonstelling te worden met een enorme diversiteit aan textielkunst en ik vind het geweldig dat ik aan een tentoonstelling met allemaal textielkunstenaars mee mag doen.

 

Textiel op de kaart

Tijdens de Pinksterdagen hebben mijn lief en ik genoten van de atelierroute Berkelland. We hebben  veel bezoekers mogen begroeten en er ontstonden leuke gesprekken tussen ons en de bezoekers. Ook de krant bestede aandacht aan de kunstroute met  onder anderen een verhaaltje over textiel. Altijd fijn als ik textielkunst kan promoten.

 

Daarna hadden wij wel even een week nodig om alles weer op te ruimen en onze spieren en botjes hadden ook even tijd nodig om te herstellen.

Nu ga ik de komende tijd nog wat epoxy werkjes maken voor een aantal zomer exposities. Het is klein werk, leuk om te maken en het vult de kleine hoekjes in een galerie.

Maar  ik ga vooral genieten en  hopelijke komt er in juni ook een droog weekje met veel zon, zodat wij kunnen hooien. De afgelopen tijd stond vooral in het teken van regen. Niet echt leuk, maar in  de avonduren heb ik mooie sfeer foto’s kunnen maken die ik graag met jullie deel.

Tot zover mijn verhaaltje en een hartelijke quiltgroet, ook namens het Quiltersgilde

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman