Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Drie dagen lang genieten van de meest mooie fietsroutes door de prachtige natuur van de Weerribben en de vele locaties met gevarieerde textielkunst. Het textielfestival de Weerribben is een feest voor textielliefhebbers en natuurgenieters.  Is fietsen niet zo jouw ding dan is de autoroute een goed alternatief.

 

Mijn werk staat als een huis (althans dat hoop ik) in de drassige grond van de Weerribben,  tussen het riet en collega kunstenaars.  Natuurlijk hoort het plaatsen van het werk bij de voorpret van het festival.

Atelierroute Berkelland

Na het plaatsen ben ik thuis keihard aan het werk gegaan in de tuin. Tijdens de Pinksterdagen is de open atelierroute in Berkelland.  Het is leuk om eraan mee te doen en het is een mooie aanleiding om weer eens goed op te ruimen. Naast mijn textielkunst toont mijn lief zijn keramiek en twee gast schilders realistische  en abstracte schilderijen.  Wij hebben een vier persoons feestje aan huis en inmiddels zit de eerste dag er alweer op. Als je vandaag, 2e Pinksterdag  dit verhaaltje leest, in de buurt woont en zin hebt; weet dan dat je van harte welkom bent  tussen 11.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie zie Kunstkring Ruurlo / Atelierroute / kunstenaars uitgelicht

 


Verven

Na de atelierroute begint mijn vakantie thuis en ga ik draadjes verven. Inmiddels heb ik via marktplaats garen op de kop getikt wat schreeuwt om een kleurtje. Bij weefatelier De Rozengang heb ik tijdens een verfdag de fijne kneepjes van het draadjes verven geleerd en nu ga ik lekker aan het experimenteren.

Ook heb ik dan eindelijk tijd voor het Quiltnieuws.  Het tijdschrift van het Quiltersgilde heb ik uit de brievenbus gehaald en schreeuwt om gelezen te worden.

En dat is het fijne van vakantie, de dingen doen waar je reuze veel zin in hebt.

een hartelijke groet ook namens het Quiltersgilde,

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman