De Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde eind augustus markeert voor mij het einde van de zomervakantie en de start van aan het werk!

Jubileum tentoonstelling

Wat heb ik genoten van de jubileum tentoonstelling van het Quiltersgilde. Dit keer niet in een  kerk met geschiedenis, maar in het Hart van Holland in Nijkerk. Hierbij een hele kleine en willekeurige selectie van alle moois.

Natuurlijk is het ook het feest van ontmoetingen en in de Wall of  Fame is het de uitdaging van wie is wie bij de zelfportretten van de medewerkers van het Quiltersgilde.

De Stekenproeverij

Zo leuk om de resultaten van de Stekenproeverij te bewonderen. Mijn ‘oude’ quiltgroepje heeft er dit jaar enorm enthousiast aan gewerkt en hebben zich uitgebreid laten informeren over het nieuwe project van ‘Text naar Textiel”

Wellicht wordt het deze winter de uitdaging voor onze QuiltBee.  Zie voor meer informatie het blogbericht van Pieternel Hol op 31 augustus of de website van het Quiltersgilde

Colorminds

Het is mooi dat de XXL jubileum quilt  van 10 jaar  Colorminds  nog een keer is te zien.  Bijzonder is de videopresentatie waarin stapsgewijs het maakproces gevolgd wordt van ontwerp t/m de finale. De video geeft een goed beeld van  deze uitzonderlijke  monsterklus.

Tentoonstellingen

Lekker dicht bij huis is de tentoonstelling van Zoo-Tex van 1 t/m 30 september in het Stadshuus, Markt 3 in Lochem. Op maandag t/m zaterdag van 11.oo – 16.00 uur op de 1e verdieping te zien. Het werk is zeer divers en de moeite waard om ervoor naar Lochem te gaan.

Tevens is het mooi te combineren met het  Museum Staal in Almen. Daar is de zomertentoonstelling ‘Een bos van draad verlengd t/m 1 oktober.

Kom verdwalen in een bos van alle seizoenen vol jonge scheuten, volwassen bomen en stervende dronken. Luister naar de vogels, voel de wind en ruik het mos. Al je zintuigen worden aangesproken en eigen herinneringen komen vanzelf bovendrijven.

Aan het werk

En nu ga ik niet meer lanterfanteren. Hoewel, het is de komende week prachtig nazomer weer en dan is het buiten ook zo mooi. Daarom gun ik mij een extra weekje vakantie. Is dit uitstel gedrag??

Een hartelijke quiltgroet ook namens het Quiltersgilde,

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman