Tijdens de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in augustus worden alle medewerkers van het Quiltersgilde in het zonnetje gezet. Aan iedere medewerker is gevraagd een zelfportret te maken en daarvan wordt een Wall of Fame gemaakt.

Zelfportret

Hoe ga ik mijzelf uitbeelden? Ik heb mijn ogen en handen nodig om te maken wat ik wil en mijn mond loopt over van mijn liefde voor de lapjes en draadjes.  Kleurrijk en jute zijn mijn handelsmerken en dus ga ik mijzelf uitbeelden in jute.  Een ruwe schets is mijn uitgangspunt en ik ga er mee aan de slag.

Allereerst de jute verven en daarna bewerken met lontwol en organza. Ik heb er schik in en op dit moment ben ik bezig met de haren. De laatste stap  een hand creëren met een naald en draad is nog even een ding, gelukkig is de prullenbak geduldig.  Verder is het een leuk overzichtelijk klusje, maar zoals gewoonlijk  is mijn planning naadje en haal ik het inzendtermijn van 1 mei niet. Gelukkig wordt mij uitstel verleend. Dankjewel hiervoor Quiltersgilde.

Een terugblik

Als Quilt liefhebber wil ik ook nog even terugblikken op de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk. Ik heb zoveel mooie quilts gezien zoals foto links, het werk van  Hilde van Schaardenburg  en wie goed kijkt ziet dat er portretten in de quilts zijn verwerkt. Foto midden zijn quilts van de groep Colerminds en foto rechts werk van Anco Brouwers in 2D en 3D.

Het transparante werk is van Marjon Hoftijzer.

Galerie

Ook was ik de laatste dag van april nog even bij de opening van een expositie in  Galerie ‘t Arthuus .  De glassculpturen van Tirza Verrip (1945 – 2023) zmet bijzondere vormen en materialen, waaronder ook  textiele vezels  zijn verrassend.

Het keramiek van Martha Hooijschuur is zo bewerkt dat het lijkt op vilt.

Mei

En dus is het alweer mei en die staat bij mij in het teken van de voorbereidingen voor het  Quiltfestival  en heel veel verjaardagen. Kortom deze maand vliegt voorbij. Ondertussen ga ik in de tuin de strijd aanbinden met het zevenblad en  wil ik tussendoor ook graag werken aan mijn nieuwe serie.  De eerste twee zijn klaar, geweven op mijn weefgetouw en daarna bewerkt zodat het werk meerdere lagen heeft.

 

Een hartelijke groet en een fijne maand mei, ook namens het Quiltersgilde,

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman