2023, het voelt op dit moment als een nieuw boek. Het boek wat je zorgvuldig hebt uitgezocht en waar je nu lekker genesteld in je favoriete stoel aan gaat beginnen.

Ik realiseer mij dat de wereld in 2023 weinig zal veranderen. Menselijke onmacht?  Toch hoop ik dat het nieuwe jaar een betere wereld wordt en het voor jou goed uitpakt en bovenal  wens ik je veel harmonie, geluk en natuurlijk creatieve handjes!

Gaat het mij lukken in 2023?
In ieder geval heb ik de laatste twee weken van december rommelend en fröbelend met van alles en nog wat doorgebracht en heb ik niet over het nieuwe boek nagedacht.
Zo langzamerhand weet ik ook dat  goede voornemens niet werken en dus……………ik  ga ik door op dezelfde vertrouwde voet, een voet waar ik wel blij mee ben en wat 2023 mij gaat brengen? Ach ,dat is zo iets als het boek waaraan je begint en ook niet weet hoe het afloopt.
Wat is wel zeker
Ik begin een beetje mijn weg te vinden in het weven.
Na een aantal proeven is mijn eerste weefsel met jute een feit en staat inmiddels het tweede weefsel in de steigers.
Voorzichtig ben ik nu het jute weefsel aan het punchen en in de daaropvolgende bewerking ga ik borduren en het dan vervolgens transformeren tot een 3D quilt.  De digitale borduurcursus van  Cherilyn Martin, een cadeautje van het jubilerende  Quiltersgilde komt hierbij mooi van pas en natuurlijk gebruik ik ook de opgedane kennis tijdens de borduurcursus van Mariet Rankenberg die ik bij Textielinstituut Hawar heb gevolgd.  Ook heb ik een sjaal voor mijn lief gemaakt als dank voor de hulp bij het opstarten van het weefproject.
Tip
De Vaandeldrager, het olieverfschilderij van Rembrandt van Rijn is op reis door Nederland en in alle twaalf provincies te zien. In december in het Rijksmuseum Twenthe, een buitenkansje zo dichtbij en wat geniet ik ervan. Ik heb  mij ingesteld op lange rijen wachtenden en dat valt reuze mee. Op een bepaald moment zit ik op een bankje zomaar helemaal alleen in de zaal te genieten van dit moois.
Tot 29 januari is in het Rijksmuseum Twenthe  ook ‘Het waterwerk van ons  geld’ te zien. Wie maakt ons geld, waar stroomt ons geld naartoe? Waarom werkt ons financieel systeem niet voor iedereen? Deze vragen staan centraal in ‘Het waterwerk van ons geld’, het nieuwste project van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma. Het is zo indrukwekkend dat ik aan één keer niet genoeg heb en in januari nog een keertje ga kijken.
           dit zijn de werktekeningen van de film

Wie mijn verhaal van de vorige keer heeft gelezen, die weet dat onze sfeergashaard plaats moet maken voor een pelletkachel. De klus voeren wij uit in eigen beheer en met wat hulp lukt het ons. Wat het gasverbruik betreft gaan wij 2023 vol vertrouwen in.

Een hartelijke groet,
Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman