Een nieuw jaar,  het voelt voor mij  als een nieuw boek. Het boek wat ik zorgvuldig hebt uitgezocht en waar ik met heel veel zin aan ga beginnen. Ik realiseer mij heel goed dat de wereld in 2023 maar niet zomaar  zal veranderen, menselijke onmacht? Toch hoop ik dat het nieuwe jaar een betere wereld wordt en positief uitpakt met voor jou veel harmonie, geluk en bovenal creatieve handjes.

Gaat het mij lukken in 2023?

In ieder geval heb ik de laatste twee weken van december rommelend en fröbelend met van alles en nog wat doorgebracht en heb ik niet over het nieuwe boek nagedacht.

Zo langzamerhand weet ik ook dat  goede voornemens niet werken en dus……………ik  ga door op dezelfde vertrouwde voet, een voet waar ik wel blij mee ben en wat 2023 mij gaat brengen? Ach dat is zo iets als het boek waaraan je begint en ook niet weet hoe het afloopt.

Wat is wel zeker

Ik begin  een beetje mijn weg begin te vinden in het weven.
Na een aantal proeven is mijn eerste weefsel met jute een feit en staat inmiddels het tweede weefsel in de steigers.
Voorzichtig ben ik het jute weefsel aan het punchen en in de daaropvolgende bewerking ga ik borduren en het dan vervolgens transformeren tot een 3D quilt.  De digitale borduurcursus van  Cherilyn Martin, een cadeautje van het jubilerende  Quiltersgilde komt hierbij mooi van pas en natuurlijk gebruik  ik ook alles wat ik geleerd heb tijdens de borduurcursus van Mariet Rankenberg die ik bij Textielinstituut Hawar heb gevolgd.

en deze sjaal heb ik voor mijn lief geweven als dank voor alle hulp bij de opstart van het weefproject

Tip

De Vaandeldrager, het olieverfschilderij van Rembrandt van Rijn is on tour  door Nederland en in alle twaalf provincies te zien. Afgelopen maand  in het Rijksmuseum Twenthe.  Een buitenkansje zo dichtbij voor mij en wat heb ik ervan genoten. Ik heb mij  ingesteld op lange rijenen wachtenden en onvoorstelbaar, op een bepaald moment zit ik op een bankje zomaar helemaal alleen in de zaal te genieten van dit moois.
Tot 29 januari is in het Rijksmuseum Twenthe  ook ‘Het waterwerk van ons  geld’ te zien. Wie maakt ons geld, waar stroomt ons geld naartoe? Waarom werkt ons financieel systeem niet voor iedereen? Deze vragen staan centraal in ‘Het waterwerk van ons geld’, het nieuwste project van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma. Het is zo indrukwekkend dat ik aan één keer niet genoeg heb en in januari nog een keertje ga kijken.
dit zijn de werktekeningen van de film

Energie gedoe

Wie mijn verhaal van de vorige keer heeft gelezen, die weet dat onze sfeergashaard plaats moet maken voor een pelletkachel. De klus hebben wij in eigen beheer uitgevoerd en met wat hulp is het gelukt. Wat betreft het gasverbruik, wij  gaan 2023 vol vertrouwen in.

Een hartelijke groet,
Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman