Door Jo Huijsman

In de Facebook groep Art Quilten in Beeld ontstaat een leuke discussie. De aanleiding is een verhaal op het blog van het Quiltersgilde  Het is geschreven door Liesbeth Wessels en gaat over wanneer is een quilt een artquilt?

Moeilijk

Uit ervaring weet ik dat niets zo lastig is te definiëren is als een artquilt.

Mijn eerste probeersel  was een ware worsteling. Om er toch wat grip op te krijgen  is het boek Art Quits in Nederland van Henk Lijding voor mij een uitkomst. Nu vele jaren later maak ik het mijzelf niet meer zo moeilijk en geef ik er mijn eigen vrije draai aan.

Vanuit mijn traditionele quilt achtergrond is het voor mij belangrijk dat ik lagen aan elkaar vastmaak. Ik zoek daarbij de grenzen op van de materialen en het textiel component is hiervan natuurlijk een belangrijk onderdeel. Ik kan mij voorstellen dat anderen er anders naar kijken, maar voor mijzelf werkt dit heel goed

Weven

Voor de lezers die mijn weef worsteling volgen heb ik leuk nieuws. De ketting van 5.30 mtr lang zit op het getouw en ik ben aan het weven met zelf geverfde tinten blauw.

Het is een proeflap, waarbij ik wat handiger wil worden in het bedienen van het weefgetouw en kijken welke techniek(en) voor mijn doel geschikt is. Een super leuke augustus klus en weer een beetje terug naar 2D?

Muziek en beeldende kunst

Lotte Grotholt, alt-violiste gaf een mini concert in de pop-uo galerie de Smidse in Ruurlo.

De tentoongestelde kunst inspireerde haar tot een vertolking van composities van Bach, Knox en Hindemith.

Een cadeautje, deze bijzonder combinatie van muziek en beeldende kunst. Ik vind het voor toekomstige exposities een echte aanrader en misschien een tip voor collega exposerende kunstenaars?

Nog een aanrader

De vorige keer heb ik de tentoonstelling van Leonie Shneider in museum More, locatie Ruurlo aangeraden.

Het is echt de moeite van een bezoek waard. De schilderijen en wand tapijten van de avonturen van een gecreëerde familie zijn zo bijzonder.

En als je dan toch in Ruurlo bent ga dan ook even naar de pop-up galerie De Smidse, van donderdag t/m zondag open.

Augustus

Het is alweer augustus, de maand waar ik mee doe aan twee exposities en vooral ook ga zorgen voor HET vakantie gevoel. De buiten theater spektakelstukken ‘de Freule van Dorth’ in het steengroeve theater in Winterswijk en het ‘Verdriet van de Zuiderzee’ in Oudemirdum gaan daarbij zeker helpen. Het bijbehorende theater diner maakt het vakantie uitje compleet.

Fijne augustus maand en tot in september

Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman