Na een oeverloze lange prachtige zomer heb ik zin om nieuw werk te gaan maken.

Klusjes

Maar eerst even wat klusjes afhandelen, zoals nieuwe mappen kopen en opleuken voor het bewaren van alle flyers, krantenartikelen en alle andere dingen die met mijn exposities hebben te maken. Vanaf 2015 zijn het inmiddels drie mappen vol met reuze leuke herinneringen.

Ook ben ik een map aan het maken voor het naslagwerk van mijn geweven lappen en om het saaie wit wat op te vrolijken maak ik hiervoor een hoes met een zelf geverfde lap.

Relaxte maand

Augustus was voor mij naast het inrichten van twee exposities verder  een relaxte maand. Ik heb meerdere locatie theaters bezocht, waar bij het Verdriet van de Zuiderzee uitgevoerd op het klif bij Oudemirdum de meeste indruk op mij heeft gemaakt. Deze uitvoering zet mij aan het denken hoe ik de onderlaag van deze uitvoering  kan verwerken in mijn werk.

de Freule van Dorth, samen in een bootje en het verdriet van de Zuiderzee

Ik heb prachtige exposities gezien, zoals de expositie van de  artquilt groep Colorminds in Hoog Soeren. Met mijn quiltbee hebben wij er een feestje van gemaakt.

De Kunstkamer Franeker met een inspirerende rondleiding door de galeriehoudster Yvonne van der Graaf. Ook de weef expositie van Riek Bruggink  met haar bijzonder weefkunst maakt indruk.

kunstkamer, weefwerk van Riek Bruggink en expositie Diversity

Maar ook de opening van onze Diversity expositie in Muiden is een feest.

Inmiddels heb ik mijn eerste zelfstandig geweven werk van het weefgetouw gehaald. Ik ben tevreden, het eerste gedeelte is super netjes, het tweede gedeelte is om er verder mee te experimenteren.

Voor het volgende werk heb ik de ketting ook alweer op het weeftoestel. Dit keer een ecru ketting om te zien wat voor effect het geeft.

Hoe nu verder

Als dit werk klaar is ga ik beslissen hoe ik verder met het weven aan de slag ga. Langzaam maar zeker krijg ik hierover wat ideeën en natuurlijk wil ik als quilter dat het werk wordt met meerdere lagen.

Quiltersgilde 40 jaar

Deze week  werd ik verrast met het Quiltnieuws met alvast nieuwtjes over 2023. Het wordt een feestelijk quiltjaar in verband met het veertig jaar bestaan van het Quiltersgilde

Tot zover mijn belevenissen. Tot de volgende keer en ook namens het Quiltersgilde een hartelijke groet,

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman