Met de prachtige zonnige dagen van vorige week heeft deze quilter voorjaarskriebels. Tijd om de tuintafel op te leuken en  een voorjaarsoutfit te scoren. Nu staan de violen en narcissen zielig in de regen en kou en mijn nieuwe kleding kan nog even in de kast. Ik moet geduldig wachten tot het echte voorjaarsfeest begint.

Feest bij het Quiltersgilde 

Het is ook  dit hele jaar lang feest bij het  Quiltersgilde. Na de geweldige steekproeverij waar ruim 1000 textielenthousiastelingen aan mee hebben gedaan staat al weer het volgende feestje op de rol.  Ondertussen maken leden  juwelen van vlaggetjes, ze gaan tijdens de jubileumtentoonstelling  vrolijk wapperen op het festivalterrein.

Patchwork&quiltdagen. 

Tijdens dePatchwork&Quiltdagen  is het  Quiltersgilde met de miniatuurquilt tentoonstelling aanwezig en natuurlijk is het gezellig buurten bij de stand van het Quiltersgilde. Een enorme publiekstrekker wordt de jubileum / overzichtstentoonstelling van de groep Colorminds   Een kijkje op de website van de Colorminds is een mooi voorproefje van wat wij te zien krijgen.  Op de website van de Patchwork en Quiltdagen onder nieuws is een blog waarin Colerminds in ‘de man van’ de lezer meeneemt in de voorbereidingen van de tentoonstelling.

Expositie 

Ook zelf ben ik weer uit mijn winterslaap wat betreft de exposities. In de maand maart exposeer ik samen met fotograaf Lex van Drooge in het Stadshuus in Lochem. 

     

Het is een mooie oefening voor het Quiltfestival Noord Groningen wat nu eindelijk door gaat en waar ik mij enorm op verheug. Ondertussen moet ik nog even flink aan de slag met mijn  nieuwe werk waar ik ook wat van wil  laten zien in het kerkje van Eppenhuizen. Inmiddels is nummer 1 klaar, nummer 2 is  van het weefgetouw en daarop kan ik nu  gaan punchen en borduren.  Ik durf het aan om een langere ketting  voor nummer 3 en 4  op het weefgetouw te zetten. Gelijk bij de eerste inslag knapt de eerste jute kettingdraad. Wij gaan het zien hoe het gaat uitpakken.

En natuurlijk oefen ik trouw alles wat ik leer tijdens de weeflessen bij weefatelier Rozengang. Zo super fijn dat de docent Lia begrijpt welke kant ik uit wil. Dus daarom leer ik nu de enorme uitdaging dubbelweven. Een hels karwei voor iemand die niet zo gestructureerd is.

Voor allen een fijne creëer maart, ook namens het Quiltersgilde

Jo Huijsman

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Jo Huijsman