De laatste jaren zagen we (zeker in Coronatijd) nog wel eens interessante handwerkwinkels verdwijnen. Wat erg jammer is. Want in het buitenland bestellen is ook niet altijd even gemakkelijk.

Op de Patchwork en Quiltdagen een week geleden zag ik echter een leverancier van textielverf c.a. die ik nog niet kende.

Hoewel reclame niet ons doel is en we er ook niet aan verdienen (zoals influencers) is het voor jullie misschien toch wel fijn om deze winkel te kennen.

Criss Cross Textile Art

Dit is de naam van de winkel die is opgezet door Christel Sins-Camp. Zij is kunstenaar maar daarover later meer. In haar webwinkel  vind je onder meer allerlei benodigdheden voor textiel verven: verf, hulpmiddelen, Gel Press, stempels, sjablonen ofwel stencils, stoffen en tussenvulling. Maar ook fournituren, zoals speciale naaimachinenaalden, en naaimachinegaren.

Haar winkel vind je hier. Bij de winkel vind je ook een blog en ze heeft een aantal videos op youtube met informatie over hoe je e.e.a. kunt gebruiken. Echt helemaal zoals moderne online mensen dat graag zien! Maar ook minder digitale mensen kunnen hier natuurlijk hun voordeel mee doen! Hieronder een van haar video’s over gel-printen op stof:

Chriss Cross Textile Art | Gelprinten op stof | masking (youtube.com)

Christel Sins-Camp

Zolang ze zich kan herinneren, is ze al met textiel bezig. Als meisje breide ze truitjes voor haar Barbies en naaide er met de hand rokjes en tassen bij. Later maakte ze hele kledingcollecties voor haarzelf en haar kinderen. Op een gegeven moment was het maken van kleding geen uitdaging meer, dus ging ze op zoek naar iets anders. Wat boeken bij de bibliotheek geleend over quilten, wat stofjes bij elkaar gezocht en een paar traditionele kussens gemaakt. Maar het maken van een grote quilt op deze manier was ook niet wat ze wilde. Op haar  verdere zoektocht kwam ze “Artquilten” tegen en daar ligt een grotere uitdaging. Want niets moet en alles mag, dus “the sky is the limit”. Na vele workshops en cursussen heeft ze halverwege 2016 de kaderopleiding van het Quiltersgilde “Quilten Speciaal” afgerond. Daarna is ze verder gegaan als textielkunstenaar.

Mensen en hun gevoelens en emoties zijn haar grote inspiratiebron. Ze gebruikt vaak gebruikte materialen, zoals kleding, gordijnen en huishoudlinnen, maar ook gevonden voorwerpen, verpakkingsmaterialen en alles wat ze verder nog tegenkomt…

Kijk op haar website voor haar kunstwerken!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol