Bron: AvroTros.nl

Het verhaal van het befaamde Franse modehuis Chloé begint in 1952 met een creatieve en geëmancipeerde vrouw van Egyptische afkomst: Gaby Aghion.

Revolutie in de mode

Gaby Aghion zorgde voor een revolutie in de mode. Zo bevrijdde ze vrouwen van hun haute-couturekleding door lichte en luchtige outfits met een zacht en vloeiend silhouet te creëren.

De modeontwerper ontdekte de Duitse ontwerper Karl Lagerfeld, met wie ze twee decennia samenwerkte. Brigitte Bardot, Jackie Kennedy en Maria Callas waren haar klanten.

Elegantie en comfort

Gaby maakte elegante en toch gemakkelijke mode. Ontworpen door een vrouw voor het comfort van andere vrouwen, hun gemak, hun vrijheid.

Deze documentaire blikt terug op de innovatieve ideeën van de oprichter. Gaby heeft die de geschiedenis van de mode gevormd en vertelt de erfenis die ze naliet aan haar opvolgers en hoe zij die in bezit namen.

De Close Up-documentaire ‘GABY – De vrouw achter het modehuis Chloé’ was te zien op dinsdag 13 juni 2023 om 22.40 uur bij AVROTROS op NPO 2 en is nu terug te kijken via NPO start:

https://www.npostart.nl/close-up/13-06-2023/AT_300011651

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange