Onder het motto ‘Borduur Maar Mee’ wil borduurvereniging MerkWaardig leden en niet-leden enthousiast maken om samen te gaan  borduren!

Dat doen ze op verschillende manieren.

Motief per Maand

Ooit was er het ‘Randje per week’ dat velen van ons hebben gemaakt! Merkwaardig heeft een Motief per Maand waar je ook als niet-lid aan mee kunt doen. En na een aantal maanden heb je dan bovenstaande merklap in elkaar geklust. Het kan natuurlijk met meer kleuren, rechthoekig, herhalingen, bedenk maar wat je leuk vindt.

Iedere maand komt er een stukje van het patroon op de website te staan en kun je daar weer mee aan de slag. Er is ook een Motief per Maand voor leden.

Pronkrol

Op de ledendag in april 2024 bleek dat er veel belangstelling is voor het maken van zgn. Pronkrollen. Een Pronkrol is een lange strook van lapjes met verschillende borduurtechnieken waarbij al die lapjes dan aan elkaar zijn genaaid. Zo krijg je een lange sliert die je op kunt hangen maar die je ook op kunt rollen (vandaar: Pronkrol). Voor alle enthousiaste pronkers, geven ze op de ledenpagina van Merkwaardig een overzicht van borduurtechnieken van A t/m Z. Een paar van die technieken zijn ook voor niet-leden te zien op de website. Zo ziet een pronkrol er opgerold en uitgerold uit. Bij het Quiltersgilde maken ze zo’n rol met quilttechnieken!

                       

Facebookgroepen

En als je dan lekker aan het borduren bent is het ook leuk om je resultaten te delen! Merkwaardig heeft 3 facebookgroepen waar je als niet-lid aan mee kunt doen:

MerkWaardig  

MerkWaardig Motief per Maand

MerkWaardige Pronkers

Altijd leuk om eens een kijkje te gaan nemen!

Borduurevents – Sprookjesproject

Op de website van Merkwaardig worden ook oproepen gedaan om mee te doen aan een borduurevent en er is daarnaast aandacht voor tentoonstellingen met borduurwerken. Sinds een paar dagen staat er een oproep om mee te komen borduren aan de sprookjes van Hans Andersen. Het is een Deens project waaraan vanuit Nederland wordt meegewerkt. Voor meer informatie kijk op de website van Merkwaardig!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol