Op 16 maart hield de ViltKontaktGroep een van haar landelijke dagen in Amersfoort.

Eerst werd er vergaderd over de praktische zaken van de vereniging (bestuursleden, jaarrekening etc.). Er is nu een helemaal nieuw bestuur aangetreden (waarover zometeen meer). Daarna was het tijd om lekker te gaan vilten! En de VKG zet dan de werkbeschrijvingen gewoon openbaar op hun website (dank!) zodat we die leuke projectjes gezellig met jullie kunnen delen!

Bestuur

In een korte speech vertelde de nieuwe voorzitter Marije Kooi dat het nieuwe bestuur niet direct allemaal leuke nieuwe initiatieven kan gaan starten. De eerst focus is om de ‘basis op orde’ te brengen. Daarnaast willen ze graag meer verbinding en interactie aangaan met de leden en met de regio’s. Vanuit die verbinding kunnen er dan verdere ideeën ontstaan voor de toekomst. Het is dus de bedoeling om de nieuwe intiatieven meer te laten ontstaan ‘van onderop’ van de leden zelf. En niet vanuit het bestuur en een kring vrijwilligers daaromheen.

Dus als je leuke suggesties hebt voor activiteiten in de VKG word dan lid en kom ze vertellen! Of omgekeerd: kom ze vertellen en misschien wil je dan wel lid worden!

Beestjes

Daarna ging iedereen lekker aan de slag met vilt. Er waren wel iets van 100 mensen dus dat werden best heel veel ‘Beestjes’, want dat was het thema van die middag. De voorbereidingscommissie had mooie voorbeelden gezocht en ook werkbeschrijvingen gemaakt. Je kon kiezen tussen het maken van een spin, een gestipte zes-poot of een boekomslag met beestjes erop. En wat je niet koos kon je natuurlijk later thuis alsnog maken.

Hieronder de links naar de drie werkbeschrijving. Er staan ook foto’s in!

  • de spin vind je hier,
  • de gestipte zes-poot staat hier,
  • en de boekomslag vind je hier.

Veel plezier met vilten!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol