Corinne Zambeek- van Hasselt is een textiel kunstenaar en heeft 8 werken (art quilts) gemaakt van verschillende bedreigde dieren:

De werken zijn gemaakt van katoen, de achtergronden zijn geverfd met inkten en de dieren zijn geschilderd en genaaid op zijde wat weer op de inkt lap is bevestigd.

Alle werken zijn iets kleiner dan H 150cm x B 100cm. Op het reptiel en de vogel na zijn alle werken te koop, voor ieder redelijk bod, per stuk. De opbrengst gaat geheel naar het Wereld Natuur Fonds. Het project wat ik hiervoor heb uitgekozen is de strijd tegen de plastic soep in de Oceanen.

Graag zou ik van zoveel mogelijk mensen een kleine bijdrage willen vragen voor dit project om mee te helpen de oceanen plastic vrij te maken.

Niet alles is negatief, de Carlifornische Condor, zie detail van het werk, is een voorzichtig succes. Deze vogels waren uitgestorven in het wild. Er waren echter nog wel vogels in gevangenschap. De dierentuin van San Diego is gestart met een intensief fokprogramma en er  vliegen weer vogels in vrijheid boven de Gran Canyon in Arizona.

Kijk voor meer informatie op:

https://kominactie.wnf.nl/fundraisers/corinne-zambeek-van-hasselt

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange