De Nederlandse Kostuumvereniging organiseert weer haar jaarlijkse Antiek Textielmarkt op zaterdag 4 maart 2023 in De Twee Marken in Maarn. De grote Antiek Textielmarkt zal de hele dag open zijn: ’s ochtends alleen voor leden en introducés, ’s middags ook voor andere bezoekers. De markt heeft ‘leden voor leden’ stands en professionele stands.

Van 11.00-12.30 uur wordt de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Kostuumvereniging gehouden in de Grote Zaal. Standhouders die hierbij aanwezig willen zijn sluiten hun waar af of zorgen voor toezicht.

Vanaf 13.00 uur is de markt toegankelijk voor derden. De Grote Zaal wordt in tweeën gesplitst.

In de ene zaal zal tweemaal een lezing worden gegeven. De naam van de spreker wordt in de Nieuwsbrief van de Kostuumvereniging vermeld.

In de andere zaal zijn vanaf 13.00 uur naast informatiestands de verkoopstands van de vereniging te bezoeken. De vraagbaakstand is dit jaar weer aanwezig. Wilt u meer weten over een oude japon uit grootmoeders kast of dat oude schort dat bij een streekdracht hoort (maar welke)? Vraagt u zich af in welke techniek die oude kant is gemaakt en of die ook een naam heeft, en of dat een unieke sneemerklap is of een gewone doorsnee lap? Neem uw probleemstukken mee om er meer over te vernemen. Els de Baan zal proberen
uw vragen te beantwoorden. Demonstraties en/of voorlichting worden gegeven door de eigen vereniging en zusterverenigingen.

Voor aanmelden en praktische informatie zie de website van de Nederlandse Kostuumvereniging.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol