Nog een weekje en dan sluit deze bijzondere tentoonstelling in Kunstmuseum Den Haag over een echtpaar dat heel belangrijk is geweest voor de kunst in de vorige eeuw. Josef is vooral bekend geworden door zijn onderzoek naar de fysieke en emotionele  werking van kleur. Anni is een van de grondleggers van de moderne textielkunst. Ze heeft de weefkunst als een echte kunstvorm, die veel meer is dan een ambacht, op de kaart gezet.

In deze tentoonstelling  zie je ook  hun andere werk: de glaskunst waar Josef in zijn jonge jaren aan werkte en de litografie en screen printing waar Anni in haar latere jaren mee bezig was.

Interessant is ook hun fascinatie voor eeuwenoude patronen uit de Precolombiaanse cultuur. Je ziet het in hun werk terug. En heel mooi vind ik dat ze het niet afdeden als ‘oude ambachten’ maar dat ze het kunst vonden waar we ook nu nog veel van kunnen leren!

Er blijkt een video te zijn ter introductie van de tentoonstelling. Vast leuk om te bekijken. En als je er meer van wilt zien kan dat nog nèt (de laatste dag is 15 januari).

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol