Laden Evenementen

“Hoewel mijn levensreis tot nu toe gevarieerd en opwindend is geweest, één ding verandert nooit”, zegt Kate Jenkins, “Wat ik ook maak, of het nu een bakje patat, een blik sardientjes of een doos kikkers is, ik voeg er altijd veel warmte en een vleugje humor aan toe. Bovenal wil ik dat mijn werk mensen laat glimlachen.”

Van 27 november 2022 tot en met 12 maart 2023 is de tentoonstelling Kate Jenkins. Café Kate te zien in Museum Rijswijk. Kate Jenkins was de publiekslieveling van de Textiel Biënnale 2021. Food for Thought. Met een overtuigende meerderheid aan stemmen won zij de Publieksprijs, een solotentoonstelling. Bezoekers van Museum Rijswijk die haar werk eerder in het museum zagen,  kijken uit naar haar solotentoonstelling.

Dat is ook logisch want de wereld van Kate Jenkins (Verenigd Koninkrijk, 1971) is een magische hoorn des overvloeds van speelse popart haak-, brei- en borduurwerken. De kunstenaar staat vooral bekend om haar lekkernijen, waarin haar kenmerkende gevoel voor humor tot uiting komt. Met kleurrijke garens haakt en breidt zij van rijkelijk gevuld gebak tot garnalenschotels. Gemaakt met een warme knipoog naar nostalgie, ontstijgen veel van Jenkins’ kunstwerken het alledaagse leven.

Gegevens

Begin:
27 november 2022 | 09:00
Einde:
12 maart | 18:00
Site:
https://museumrijswijk.nl/pers-kate-jenkins-cafe-kate-233

Locatie

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
Rijswijk, 2282 BR
+ Google Maps
Telefoon:
070-3903617
Bekijk de site van Locatie

Deel op jouw favoriete platform!