De jonge ontwerpers Nienke Hoogvliet en Dave Hakkens vertegenwoordigen de nieuwe generatie Dutch Designers van dit moment. Ze ontwerpen voor de wereld van morgen en hechten enorme waarde aan duurzaamheid.

Deze generatie is doordrongen van het besef dat grondstoffen uitgeput raken, energie schaars is en ook de globalisering dwingt tot nieuwe, kleinschalige productiemethoden. Als makers trekken ze zich niets aan van bestaande grenzen tussen kunst, design en wetenschap.

Nienke Hoogvliet

Inspiratievolle Dutch Designers

De missie van Nienke is om de op één na meest vervuilende industrie ter wereld, de kledingindustrie, te verduurzamen. Ze richt zich op oogstrelend design in duurzame materialen als zeewier.

De documentaire ‘A World to Shape’

In de documentaire ‘A World to Shape’ neemt regisseur Ton van Zantvoort je mee in de vindingrijkheid van twee ontwerpers. Waar veel mensen problemen zien, zien Nienke en Dave oplossingen. Hoe realistisch zijn hun ambities? Volg Dave en Nienke tijdens hun uitdagende zoektocht.

De Close Up-documentaire ‘A World to Shape’ zie je woensdag 12 oktober om 22.40 uur bij AVROTROS op NPO 2. Of kijk de documentaire (terug) via NPO Start. 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Nienke de Lange