Donderdag 7 december is uitgeroepen tot Nationale Vrijwilligersdag – de dag waarop maatschappelijke organisaties hun vrijwilligers in het zonnetje zetten!

Nationale Vrijwilligersdag

De Nationale Vrijwilligersdag is een eerbetoon aan de miljoenen Nederlanders die zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen. Voor familie, vrienden en soms zelfs onbekenden. Zonder de vrijwilliger zijn we nergens. Zonder de mantelzorger of de daklozenopvanghulpverlener of de dierenambulancebroeder is Nederland niks waard. Op 7 december bedanken we deze mensen, en geven we hen de eer die ze verdienen.

Dit staat er op de website van de Nationale Dag van de Vrijwilliger. En het geldt ook voor de vrijwilligers die actief zijn in al onze textielverenigingen. Zonder hen geen verenigingen. En zonder verenigingen veel minder gezelligheid, kennisuitwisseling, sociaal contact, vriendschappen etc. Ze zijn zo belangrijk in onze samenleving!

Vrouwen van Nu

Het is natuurlijk nog niet zo’n heel erg bekende dag (dat moet echt veranderen hoor!) maar de vereniging Vrouwen van Nu had hem feilloos in de gaten! Gelukkig maar want nu kunnen we de boodschap in hun nieuwsbrief onderstrepen en breder verspreiden:

Vrouwen van Nu doet daar (i.c. de Nationale Vrijwilligersdag) graag aan mee. Met 25.000 leden, waarvan er minstens 3500 als vrijwilliger actief zijn, zijn wij enorm trots op al deze actieve vrouwen en ontzettend blij met hun enthousiasme en niet-aflatende inzet voor de vereniging.
We zetten jullie dan ook heel graag in het zonnetje met een virtueel boeket als waardering voor jullie werk. Zonder jullie geen Vrouwen van Nu!”

Ik denk dat de andere STIDOC-verenigingen zich daar graag bij aansluiten!

Chapeau dames! We zijn zo blij met jullie enthousiasme en inzet! Jullie zijn echte kanjers!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Over de auteur: Pieternel Hol