maandag 9 mei 2022

Wat moet ik met de zeeën van tijd?Op zaterdag 23 april j.l heb ik het voorzittersstokje van de ViltKontaktGroep (VKG) overgedragen aan Ineke Notermans. Een mooi afscheid is mij ten deel gevallen. Hiervoor ben ik iedereen heel dankbaar.

Je zou denken dat geeft weer zeeën van tijd. En dat is ook zo! Althans dat hoop ik en dat ga ik ervaren.

Sinds september j.l. ben ik naast mijn 4-daagse werkweek één dag naar de Genkse Academie voor de Kunsten gegaan. Hier volg de opleiding Textiel. Een kinderwens is in vervulling gegaan. Als puber wilde ik al naar de kunstacademie. Maar je kent het wel. Ouders zien er niet veel heil in. Dus ga je toch maar iets anders doen. Al die jaren bleef het trekken en maakte ik allerlei bewegingen op creatief gebied van modevakschool tot grafische school en op textielgebied volgde ik de DIY-school in Amsterdam. Ik ben langzamerhand een echte textiel omnivoor geworden. Een omnivoor die ook nog uitstapjes doet naar papier, grafisch werk en graag met de handen in de klei zit.

Ik ga me de komende tijd echt niet vervelen dat is één ding wat zeker is. Zondag 25 april ben ik gelijk aan de slag gegaan met de opdracht die ik vanuit Genk heb. “ Maak een quilt van een bedreigde plantensoort.” Klinkt eenvoudig! Maar is dat niet. Alle stappen van stof verven tot uitvergroten op het aangegeven formaat en natuurlijk de plant aanbrengen op de lagen stof moeten doorlopen worden. En dat is geen eenvoudige zaak voor een niet-quilter. De lagen stof, voor- en achterzijde heb ik geverfd evenals de wollen tussenlaag. Over de kleuren ben ik tevreden. Gelukkig mag ik ook met de hand opnaaien en dan lijkt het op borduren. Daar wordt ik héél blij van. Borduren is voor mij vooral een heel meditatieve bezigheid. Dus die dag heb ik echt progressie gemaakt.

Gelukkig heb ik vanaf 26 april twee weken vakantie en kan ik me helemaal uitleven op het voorbereiden van het Smaak en Stijlvol evenement, waar ik aan deelneem, op 21 en 22 mei aanstaande in Velp bij Grave. Ik maak kaarten met ecoprint die ik bewerk met borduursels. Daarnaast vilt ik nog één keer per maand bij Mols Moois. Tussendoor volg ik dan nog een workshop ecoprinten op leer bij Carla van Belle en ga ik me twee dagen onderdompelen bij Jette Clover, multi media artist, in de workshop “ Tekst & Textile”. Hier komen mijn liefde voor het grafische werk en textiel bij elkaar. Ik verheug me er op!

De conclusie is dat de zeeën van tijd al snel opgevuld zijn met heel leuke dingen. Verder zal ik nog regelmatig terugkijken op mijn jaren in het bestuur van de VKG en vooral op de mensen die ik heb leren kennen en waar ik contact mee blijf onderhouden.


Marion Lappenschaar (oud voorzitter ViltKontakGroep)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten