maandag 4 april 2022

Een quilter komt tijd tekort

Zaten er maar meer uren in een etmaal. Hoe het kan ik weet het niet, maar aan het einde van de dag kom ik altijd een aantal uren tekort. Is dit herkenbaar?

De afgelopen week was het helemaal erg. Bijeenkomsten met familie, mijn 'oude' quiltbee, Diversity, Zoo-Tex, teQStiel en weefles.
Al dat uitgaan  is vooral heel gezellig, maar het brengt ook werk met zich mee en het stagneert werk.

Werk aan de winkel

Met  Zoo-Tex   zijn wij vooral bezig met het voorbereiden van de expositie voor de kunstroute met Pasen.


Kijk nou eens op wat voor prachtige plek Zoo-Tex exposeert. Je parkeert bij het Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem en wandelt in 10 minuten naar de kapel vol met werk van Zoo-Tex. Daarna is het heerlijk toeven op het terras van het hotel, of bij wat kouder weer in het sfeervolle restaurant.
Voor ons betekent het tijdens de inrichting  wel heel veel gesleep, maar hierdoor, met de verleiding van het top restaurant in de buurt blijven de kcal in evenwicht. 

Wees Welkom

Bij teQStiel zijn wij volop bezig met het bespreken van ons eigen werk en met de voorbereidingen van het nieuwe programma voor na de zomer.


Diversity

Het is fantastisch om eindelijk na de lockdown alle Diversity leden te ontmoeten. Wij verwelkomen een nieuw lid en dus tijd voor een nieuwe groepsfoto. Tien leden een beetje acceptabel op een foto dat is niet een eenvoudig klus voor onze huisfotograaf en het is de vraag of er nu al een foto geschikt is voor publicatie. Natuurlijk moet de website up to date worden gemaakt met in juli een  expositie in het vooruitzicht  bij een Galerie in Muiden. Dat wordt weer een feestje met een terrasje bij het sluisje en lekker eten bij Graaf Floris. In oktober zijn wij in Zutphen, ook een super gezellig stadje.


Museum More

Het uitje met de familie met onderanderen een bezoek aan museum MORE in Gorssel met op dit moment Tsjecho-Slowaaks realisme is een aanrader. Als eerste toont Museum More een groot overzicht van de figuratieve kunst uit het Tsjecho-Slowakije van 1918 tot 1945. Een selectie met meer dan 70 werken van ruim 45 kunstenaars.
De afloop was iets minder leuk, maar de service van de wegenwacht is  in één woord geweldig.Weven

Mijn eerste projectje in linnenbinding is klaar. Mijn volgende project wordt een keperbinding met verschillende variaties. Bij het inrichten van het weefgetouw heb ik de eerste keer totaal niets in mijn hoofd opgeslagen. Nu bij de tweede keer begint het kwartje een beetje te vallen. Lia Rath van weefatelier  De Rozengang verzekerd mij dat ik het na drie keer zelfstandig kan. Er is dus nog hoop en bijkomend voordeel, ik vind het een hartstikke leuke uitdaging.
Quilten
Bij al die uitjes en weefgeweld vergeet ik natuurlijk mijn quilters niet. 


Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 april organiseert het  Quiltersgilde weer een Algemene Tentoonstelling van Patchwork en Quilts. Het Quiltersgilde is te gast  bij de  Patchwork en Quilt dagen in de broodfabriek te Rijswijk.  Tijdens de tentoonstelling zijn quilts van leden te zien. Ook zullen alle inzendingen van de Art Quilt Wedstrijd  getoond worden. Ook de EQA quilts en de SAQA oriënt express is te bewonderen. Natuurlijk zijn er ook de meest mooie exposities te zien die door de organisatie van de Patchwork en quiltdagen zijn georganiseerd. 

wie weet zie ik je bij de Patchwork en Quiltdagen en/of bij de expositie van Zoo-Tex

een hartelijke groet, namens het Quiltersgilde
Jo Huijsman

2 opmerkingen:

  1. Leuk om weer mooie exposities te bezoeken! knap ook je weefwerk!
    En ik wens je met alle kunst en textiel groepen heel veel succes .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En het fijne is, hoe vaker je op stap bent, hoe groter de kans je tegen te komen :-), succes met alles!!

    BeantwoordenVerwijderen