donderdag 17 maart 2022

Community Dressing IV - de streekdracht van Hindeloopen

Yess! Er komt een nieuwe aflevering van #CommunityDressing van Theodoor Adriaans.


Op vrijdag 1 april aanstaande kan je in de Katoendrukkerij de première bijwonen van de nieuwe documentaire in de serie ‘Community Dressing’, een omvangrijk project van onderzoeker, storyteller en filmmaker Theodoor Adriaans, waarin Nederlandse streekdrachten in een reeks documentaire video’s centraal staan. Na onder andere Marken, Bunschoten-Spakenburg en Staphorst richt Theodoor zich in deze nieuwe aflevering op Hindeloopen.

In aflevering VI kijken we naar de streekdracht van Hindeloopen en hun veelvuldige gebruik van sits, de Indiase handgeschilderde of handbedrukte katoen. Theodoor neemt je mee naar de herkomst van sits, de handelsrelatie tussen Nederland en India, en gaat kijken naar wat voor effect die heeft gehad op het huidige modesysteem. Met bijdragen van historische dansgroep Aald Hylpen, Gieneke Arnolli (voormalig conservator Fries Museum), Nathalie Cassée (De Katoendrukkerij), Prof. dr. Jos Gommans (Leiden University) en illustraties van Siobhan Perera Manuelpillai.


Theodoor Adriaans heeft in samenwerking met De Katoendrukkerij een eigentijdse sits geproduceerd, van ontwerp, naar het laten maken van drukblokken en het afdrukken van katoen in de werkplaats.
Deze avond kunt u live de première bijwonen van de nieuwste documentaire van Theodoor Adriaans in zijn serie Community Dressing. Na afloop van de vertoning van de documentaire, is er de gelegenheid om met Theodoor Adriaans en Gieneke Arnolli in gesprek te gaan.
Toegang € 10 pp Reserveren via info@dekatoendrukkerij.nl

Kijk voor alle informatie op:
https://www.dekatoendrukkerij.nl/programma/premiere-community-dressing-x-hindeloopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten