donderdag 24 februari 2022

My white world: lost & found

 

werk Fransje Smit

Een expositie van Fransje Smit in Museum het Leids Wevershuis.

Fransje schrijft erover:

"Om me heen ligt van alles. Nagelaten, weggegooid, verloren? Ik pak op en voeg samen, geef mijn wereld vorm. Al die delen met hun eigen geschiedenis zijn zo even samen, nu, en vallen ooit weer eens uiteen in onderdelen. Net als natuur en net als ik. Als alle leven en dingen op aarde. Zo voeden we elkaar, geven we de aarde vorm. Ook in mijn werk sluipt het plastic binnen en verbindt het zich met natuurlijke materialen. Een andere orde dient zich aan.

Schoonheid vind ik in verval, versleten en doorleefd. Tijd die zichtbaar wordt in thema’s als beweging, littekens, beschadigd en vervreemding."

En:

"Textiel is van alle tijden. Mijn lievelingsmateriaal naast papier. Zacht en plooibaar. Handwerk is tijdrovend maar is de menselijke maat. Elke steek krijgt ruimte en tijd en is aanpasbaar aan het moment.

Werken in witten en de ontelbare tinten daarvan door licht, schaduw en mate van transparantie geeft me een wereld van mogelijkheden in vorm en textuur die bij mij past. Rust en aandacht voor het kleine, er komen steeds meer laagjes tevoorschijn. Ook de teksten spelen een belangrijke rol, ze vormen een eenheid met het beeld."

De expositie is in het Leids Wevershuis te zien van 12 maart tot 24 april 2022.
Kijk op hun website voor het maken van een reservering voor je bezoek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten