maandag 21 februari 2022

Mingei Day

 


Op 10 maart delen enthousiaste ambachtslieden hun passie - in woord en in d(r)aad tijdens Mingei Day in De Waag in Amsterdam. Wereldwijd bekende modeontwerper Antoine Peters deelt als spreker van de avond zijn liefde voor het ambacht van kleding en zijn visie om ambachten te behouden voor de toekomst. In een fysieke en online workshop kun je het plezier van verschillende ambachtstechnieken zelf ontdekken: met instructies en video’s leer je hoe je kleding kunt hergebruiken en repareren.

De workshop en de lezing is onderdeel van de Mingei Day. Hierin delen we het onderzoek en de toepassingen van het project Mingei. Het Mingei project is een samenwerking tussen De Waag en negen Europese organisaties met als doel het digitaliseren van de tastbare en ontastbare ambachten in Europa. Hoe kunnen we technologie inzetten om ambachten te behouden voor de toekomst? Dat doen we bijvoorbeeld met storytelling, interactieve Augmented Reality (AR), Mixed Reality (MR) en motion capture. Zo kan de kennis over de handelingen van traditioneel en industrieel handwerk bewaard worden gehouden. Tijdens Mingei Day laten gepassioneerde ambachtslieden zien wat hun ambacht is, en De Waag laat zien hoe je dat zou kunnen documenteren.

Wil je ook dat onze ambachten én kleding niet verloren gaan? Kom op 10 maart naar de Mingei Day. Schrijf je in als je fysiek aanwezig wilt zijn (beperkt aantal plaatsen beschikbaar) en vergeet je kapotte kledingstuk niet! Je kunt het evenement ook vanuit huis bijwonen. De link voor de online livestream wordt in aanloop naar het evenement gedeeld. Kijk op de website voor de link.

De online streamers kunnen alvast de volgende benodigdheden verzamelen:
Een kledingstuk dat je wilt repareren (sokken, truien, etc.)
Houten borduurring
Houten stoppaddestoel
Gemengde kleuren van 100% katoenen draden
Gemengde kleuren van 100% wolgaren
Krijtpotlood
Een set gemengde naalden en spelden
Stopnaalden
Liniaal en schaar



Geen opmerkingen:

Een reactie posten