donderdag 13 januari 2022

Westknits

 


De laatste tijd hoor ik regelmatig mensen over mooie breipatronen van Stephen West. Ze worden uitgebracht onder de naam: Westknits.  Onder andere hele mooie shawls! Met de meest ingewikkelde prachtpatronen. Echt hogeschool breien!

En dan denk je natuurlijk: ach wat leuk zo'n Engelse meneer met van dat mooie Engelse garen! Die woont natuurlijk op Shetland of zo, ergens waar veel schapen zijn.

Maar niets is minder waar. Hij is een Amerikaan en woont gewoon in Amsterdam en heeft daar samen met Malia Mae Joseph de leukste breiwinkel die je kunt bedenken. En die heet: Stephen en Penelope. Ze hebben wel veel Engelse wol trouwens en ook veel kits van patronen met garen.

Stephen studeerde dans in Illinois, waar hij in aanraking kwam met zijn eerste breiwinkel. Dat inspireerde hem zó, dat hij breipatronen is gaan ontwerpen en uiteindelijk een serie patroonboeken heeft uitgegeven onder de naam Westknits.

Westknits maakt het je redelijk gemakkelijk om een moeilijk breipatroon te realiseren. Op hun website (en op You Tube) vind je video's over hoe je bv brioche moet breien maar ook over hoe je specifieke problemen in westknit patronen moet aanpakken. Ze zijn gratis zo vaak te bekijken als nodig is.

Ook doen ze regelmatig een zgn. 'knit along', een online project waarin je samen met mensen van overal vandaan een bepaald patroon gaat maken. Iedere herfst is er bv. een Mystery Shawl  Knit Along! Het is eigenlijk een soort van online brei-community! Ziet er gezellig uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten