maandag 3 januari 2022

Een quilter is blij met het nieuwe jaar


2022 een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe plannen. Of ik het allemaal ga verwezenlijken dat is  natuurlijk afwachten, maar er over dromen is heerlijk en ik heb er zin in.

De laatste weken en vooral de feestdagen waren door de corona maatregelen en overig corona gedoe wel even heel anders dan gedacht. Het voordeel was dat ik reuze ongestoord aan mijn weef project heb gewerkt.  Het is wel een beetje saai werk en dus wordt er een beroep gedaan op mijn doorzettingsvermogen. De beloning komt in het nieuwe jaar dan kan ik helemaal losgaan met het bewerken van de ondergrond.  

Het leuke is dat ik de afgelopen dagen weer was uitgenodigd om in de mancave van mijn lief te komen werken. Samen gezellig luisteren naar de top 2000, af en toe even de tv aan, op zijn tijd een hapje en drankje, dat alles maakte het saaie werk bijna meditatief. Verwennen
Met de feestdagen heb ik  mijzelf verwend met  een boek van Sheila Hicks. De prachtige kunstwerken, de beschrijving en de uitvoering in leporello maken het tot een waar feest, maar het boek is tevens ook zeer leerzaam.

Ook werd ik op de laatste dag van het jaar blij verrast met het boek 'Textures from nature in textiele art' van Marian Jazmik. Een boek vol met inspiratie. Een boek om telkens weer te bekijken en ik zie allemaal mogelijkheden met jute. Dankjewel gever voor de lieve geste. Zie ook het blog van 24 december waarin Pieternel Hol meer vertelt over het boek.


Nog meer inspiratie 
In de nieuwe kunstkrant januari / februari staan twee  textiele expositie tips. 
Voor mij lekker dichtbij  is de  expositie 'Tijdspinsels gevat in textiel' in de Koppelkerk in  Bredevoort vanaf 14 januari t/m 27 maart. Er is werk van zes gerenommeerde textielkunstenaars te zien.
In het Leids Wevershuis is tot 13 februari de expositie 'Contrast/Rijk van Erna van Sambeek te zien.
Nu nog even wachten tot het weer kan.

tot slot wens ik namens het Quiltersgilde alle lezers voor 2022
12 maanden gezondheid
52 weken van  geluk en vrede
en 365 creatieve dagen

hartelijke groet,
Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten