donderdag 27 januari 2022

De vele kanten van Mariet Visser 1949-2018.


Al op jonge leeftijd had Mariet Visser belangstelling voor draden en toen kantklossen op haar pad kwam werd dit haar passie. Kantklossen werd een belangrijk deel van Mariets leven en zij kon daarin uitstekend haar creatieve talent ontplooien.

Na het volgen van de tweejarige cursus 'Kant Speciaal' was haar aansluiting in 2002 bij Experikant een logisch vervolg. Binnen dit collectief kwam Mariet helemaal tot haar recht. Met elkaar afspraken maken, thema’s bedenken en kleurkeuzes maken, elkaar stimuleren om te experimenteren en samen naar een expositie toe werken, het gaf haar allemaal veel plezier en voldoening.

Tijdens haar zoektocht naar nieuwe mogelijkheden in techniek, materiaal en vorm, ontstond “Kant in verbinding met Breisels”, een vernieuwing in de kanttechniek die door Mariet is bedacht en ontwikkeld.

Het werk van Mariet kenmerkt zich door een volkomen eigen techniek die er vaak grafisch uitziet.

Mariet nam vaak deel aan wedstrijden in binnen en buitenland en won vele (internationale) prijzen. Meerdere publieksprijzen lieten zien dat niet alleen de kenners van kant haar werk waarderen.

De techniek van kantklossen is al eeuwen oud. De tentoonstelling in Museum de Kantfabriek -een hommage aan Mariet Visser- laat zien dat haar werk niet alleen vernieuwend is maar ook eigentijds.

De tentoonstelling is vanaf nu tot en met 13 maart te zien in Museum de Kantfabriek in Horst
Geen opmerkingen:

Een reactie posten