maandag 6 december 2021

De agenda van een Quilter raakt leeg

Langzaam maar zeker worden al mijn quilt afspraken geschrapt en ben ik voornamelijk thuis. Wat voor winter het wordt is een groot vraagteken maar gelukkig is er voor ons liefhebbers van de lapjes en draadjes genoeg afleiding. 

Mijn nieuwe project

De vorige keer schreef ik over de problemen met mijn nieuwe project. Er is goed nieuws, ik ben gestart! Een oude jute zak heb ik inmiddels bewerkt en deze zit nu opgespannen op mijn weefraam. Ik heb al een begin gemaakt met het weven, maar het resultaat is nog niet van wat ik ervan verwachte. Dus ben ik weer vlijtig aan het spinnen en zo ontstaan er mooie draden onder mijn handen.

Vandaag ga ik opnieuw beginnen en ik ben nu al benieuwd naar hoe het gaat worden.  Wat vaststaat is dat ik de komende december maand meters ga maken. Eigenlijk vind ik weven meditatief werk en dat past best wel bij het grijze stille weer, de mooie kerstmuziek en de gezelligheid in huis.

Ander werk

Ondertussen zijn mijn hersen aan het kraken over een ontwerp voor buitenwerk. Ik mag een ontwerp indienen voor een expositie bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer  tijdens het  textielfestival Weerrbibben  van 10 t/m 12 juni 2022. Een super leuke uitdaging die ik graag aanga. 

Ondertussen doe ik natuurlijk ook andere dingen. De afgelopen week stond vooral in het teken van Sinterklaas.


Uitdaging 

Het European Quilt Association (EQA)  heeft een nieuwe uitdaging bedacht voor het jaar 2022. Natuurlijk wordt dit idee volledig door het Quiltersgilde gefaciliteerd. Het is de bedoeling dat je een afbeelding gebruikt van je favoriete Europese bestemming en hierin een afbeelding van jezelf of een deel van jezelf opneemt. Het is je kans om mee te doen aan een reizende Europese expositie. Hoe leuk het ook is, ik denk dat ik dit aan mij voorbij laat gaan, maar voor de liefhebber is er  meer informatie over te vinden op de website van het Quiltersgilde

Kerst

En zo langzamerhand begin ik ook te denken aan de kerstkaarten, kerstboom en de andere kerst frutsels om het huis op te leuken. In de supermarkt zag ik een hobbelpaard en hoewel ik een doos vol kerstversiering heb ben ik er toch voor bezweken.

Tot Slot

Wil ik alle lezers ook namens het Quiltersgilde hele fijne warme feestdagen toewensen.

uit Quiltnieuws

Hartelijke groet,

Jo Huijsman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten