maandag 1 november 2021

een quilter durft niet te beginnen

 Even geen juich verhalen, maar een verhaal een quilter die niet durft te beginnen

Aan de materialen ligt het niet. Ik heb de meest mooie draden geverfd en na heel veel oefenen krijg ik een beetje grip op het spinnen van draden. Dus wat dat betreft kan het een mooie combi worden.

Ik heb ook best heel veel ideeën. Het moet iets worden met diverse technieken en met een link naar mijn Quiltersgilde roots en dus minimaal twee lagen bevatten en graag wil ik een combinatie van 2D en 3D maken.  In mij hoofd zitten heel veel beelden en ik maak heel veel schetsjes maar........................ er gebeurt niets, helemaal niets.


Al een maand lang doe ik niets anders dan er om heen lopen en nu heb ik mijzelf de opdracht gegeven om niet langer te dralen en vandaag aan de slag te gaan. Mislukt het dan vind ik dat reuze jammer voor mijn mooie draden, maar mijn ervaring is dat als ik echt begin er vanzelf iets ontstaat. 

Filmpjes kijken

Ondertussen verwen ik mij dagelijks met het Studio Textielfestival.  In de eerste week werd mijn koffiepauze wel heel erg lang, nu doseer ik het wat meer en geniet ik iedere dag van een filmpje en verbaas mij over de diversiteit. Het is echt een aanrader om regelmatig even naar de website te gaan.

Nog een aanrader

Met teQStiel zijn wij naar PaperArt in het Codamuseum geweest. Langs alle prachtige werk werden wij rondgeleid door Maryan Geluk die hier exposeert met haar werk 'De Stille Stad'. Het is geïnspireerd op de leegte van de grote steden tijdens de eerste lockdown in 2020. De verstilling bood ruimte aan aandacht voor het water, de bruggen en de doorkijkjes in de stad. Ons bezoek samen met Maryan was tevens de afsluiting van het werk  'Over Grenzen' (zie ook studio textielfestival) waar Maryan ons twee jaar in heeft begeleid. 


Dit jaar gaan wij met teQStiel op eigen kracht verder, een totaal nieuwe uitdaging om het met elkaar te doen en te kijken waar wij op uitkomen. 

Tot zover weer mijn blog namens het Quiltersgilde. De volgende keer hoop ik iets kan laten zien van mijn nieuwe werk in wording.

Een hartelijke groet,

Jo Huijsman,

 namens het Quiltersgilde

2 opmerkingen:

  1. Oooh herkenbaar. Maar het is pas een maandje.
    Ik heb alles in huis voor mijn allereerste quilt.
    Maar de schaar erin zetten durf ik nog steeds niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms is een tijdje broeden op iets ook fijn, en dan ineens... krijg je toch de flow te pakken, wordt vast weer iets moois!

    BeantwoordenVerwijderen