dinsdag 9 november 2021

Lezing Sara Vrugt Studio Textielfestival

 


Met een diverse groep Leidenaren gaan Nina Mathijsen en Sara Vrugt in de zomer van 2022 Leids traditioneel ‘saai’ maken: een lichte, geweven wollen stof. Drie maanden lang reizen ze met een mobiel atelier door het Singelpark: een platte wagen met een transparante overkapping. Tijdens de tocht worden alle stappen in het productieproces samen met de deelnemers uitgevoerd. Van het scheren van de schapen tot het twijnen van de wol, van het weven van de stof tot het keuren ervan.

In een online lezing voor Studio Textielfestival op 11 november gaat Sara Vrugt erover vertellen. De titel van de lezing is: 'Van kade tot zelfkant'.
Je kunt hem volgen door op 11 november iets voor 19.30 uur aan te melden via de link op de pagina van Studio Textielfestival. Deelname is gratis.

Sara Vrugt is vooral bekend geworden door haar project '100.000 bomen en een bos van draad'.  Veel mensen hebben hieraan mee-geborduurd. Het resultaat is op dit moment te zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten