dinsdag 30 november 2021

Antoinette Andriese: Master of KnittingAntoinette Andriese: Tulip Tam

Antoinette Andriese heeft naast haar werk als kunsthistoricus en communicatieadviseur, het breien professioneel opgepakt. Na een lezing van kleuren- en breikunstenaar Kaffee Fassett, tikken haar breinaalden onophoudelijk. Een nieuwe wereld ging voor haar open, een plek met prachtige ontwerpen, spannende technieken en een gezellige kring van breifanaten.

Bij het Amerikaanse breigilde (TKGA) volgde ze het Master of Knitting programma.  Al met al is ze  daar zo’n 5 jaar mee bezig geweest. Er is zoveel te leren over ontwerpers, garens, technieken, structuren, tradities als Aran, Fair Isle en wel honderd manieren om op te zetten en af te kanten!

Nu geeft ze regelmatig les over het maken van je eigen breicreaties en de kneepjes van de breikunst. Onder meer bij De Afstap in Amsterdam. Maar via haar website kun je wellicht ook andere mogelijkheden vinden.

Ook maakt ze haar eigen brei-ontwerpen en patronen. En die hebben dan soms een echt Hollands tintje. Zoals de muts (zie foto) waar Nederlandse tulpen in zijn verwerkt. Ik geloof dat ze er ook een heeft met de Westertoren erop!
Zo gaat het op Shetland en in Ierland natuurlijk ook: je breit over dingen die je ziet in je omgeving (schapen bijvoorbeeld)! Toch leuk om die traditie hier in te voeren (en in te breien)!

Haar Engelstalige patronen zijn te vinden op Ravelry en de achtergrondverhalen erover in haar blog, Nederlandstalige patronen vind je op haar website Beauxknits en in de webshop van Batts and Threads.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten