woensdag 13 oktober 2021

Viltwerk Oorsprong op homepage StudioTextielfestival.nl


Op de homepage van www.studiotextielfestival.nl tref je een prachtig werk aan, gemaakt door WOLPlus, een samenwerking van 3 kunstenaars: Bertina Slettenhaar, Margot van Leeuwen (Viva Vilt) en keramiste Wanda Entjes (MALprodukt).  We vroegen hen naar de achtergrond van dit werk:

 'We vormen een collectief dat interieuritems ontwerpt en maakt van natuurlijke combinaties met wol. Dus wol met hout, wol met keramiek etc. Soms vragen we een bevriende kunstenaar om een bijdrage te leveren.'


Een ander belangrijk aspect van ons werk is dat het zoveel mogelijk wordt gemaakt met lokale materialen. De wol komt van de Almeerse schaapskudde. Ook de kleurstoffen worden gewonnen in Almere. In deze collectie 'Oorsprong' hebben we groen gebruikt van Almeerse rietpluimen.


Op de foto zie je op de achtergond een 3 meter lange roomdivider van vilt van Almeerse Romney schapen, met riet geverfde elementen en daarna machinaal geborduurd. Het krukje (wij noemen hem kroko-kruk) staat intussen te pronken in een huis in Las Vegas. De pot is gemaakt door Wanda en heeft een met vilt omhulde deksel.Wegens de pandemie hebben we niet aan een nieuwe collectie kunnen werken en op dit moment is het ook lastig omdat we alledrie nog een bedrijf hebben naast Wolplus. Daarnaast is Wanda momenteel hoogzwanger en werkt Bertina hard aan een heel gaaf project voor de Floriade van komend jaar: 'Shades of Nature', een paviljoen met onder meer een muur van natuurlijke kleurstoffen. 

Margot van Leeuwen
www.vivavilt.com

1 opmerking: