maandag 27 september 2021

Studio Textielfestival 2021 gaat op 1 oktober open

In mei en juni zag je al de eerste sporen van het Textielfestival in de Leidse Binnenstad verschijnen. En binnenkort is het dan echt zover: Studio Textielfestival opent op 1 oktober en kan dan drie maanden lang gratis worden bezocht. Eindelijk kunnen we dan zien waar de leden van de zeven textielverenigingen en een grote groep textielkunstenaars zo lang aan hebben gewerkt!


Het was net of iemand vast voorzichtig een tipje van de Corona-sluier had opgelicht. Begin juni waren toch nog enkele exposities van het Textielfestival in het echt te zien. De Museum Masterclasses in de Hortus en het SieboldHuis bijvoorbeeld,  de exposities Beyond Borders in Galerie Zone, Windkracht 10 in het SieboldHuis en Rondom het Textielfestival in het Wevershuis. En gelukkig mochten de musea net weer open. Het waren ideale omstandigheden om te gaan filmen. Exposities, wedstrijd, ledenportretten, kunstwerken van de verenigingen, Museum Masterclasses, demonstraties en workshops, we zijn er de hele zomer mee bezig geweest om alles op video vast te leggen.

Alle verenigingen en Museum de Kantfabriek zijn aardig buiten hun comfortzone gegaan om al die films te maken. Het was nieuw voor iedereen en eigenlijk zijn we best aangenaam verrast door wat het heeft opgeleverd. Daarom is binnen STIDOC besloten om dit eerste Studio Textielfestival drie maanden lang open te houden zodat iedereen in alle rust kan genieten van al dat moois en ook nog eens terug kan komen.

Een speciale plek is ingeruimd voor techniek demonstraties en mini-workshop. Na het zien van zoveel inspirerende werken wil je tenslotte graag ook ‘zelf aan de slag’. Bij alle video’s ligt de focus op textielkunst, textieltechnieken en -experimenten.

De site www.studiotextielfestival.nl laat vanaf 1 oktober in een galerie-achtige setting, state-of-the-art textielkunst zien in al haar verschijningsvormen. Kijk mee, praat mee en kies jouw favoriet in de wedstrijd! 

Voor actuele informatie over programma en nieuws van Studio Textielfestival kijk je tot 1 oktober op de vaste textielfestivalwebsite www.textielfestival.nl of op de websites van de verenigingen, vanaf 1 oktober kun je terecht op de nieuwe festivalwebsite www.studiotextielfestival.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten