dinsdag 28 september 2021

Jubileumweekend ViltKontaktGroep op 2 en 3 oktober

workshop Corrie Balk

De ViltKontaktGroep viert op 2 en 3 oktober haar dertigjarig bestaan met een weekend vol viltplezier voor haar leden in de Tuinen van Appeltern. Er is van alles te doen. Maar daarover later meer.
Eerst wat geschiedenis.

De Viltkontaktgroep (VKG) werd opgericht in 1991. Toentertijd was het viltlandschap een vrij onontgonnen terrein. Daar heeft de VKG verandering in gebracht. Vilten is nu populair, vele honderden vilters zijn lid, er wordt geëxperimenteerd, er is heel veel kennis vergaard en technieken worden er ontwikkeld; er worden over het hele land workshops gegeven, exposities gehouden en diverse beoefenaars zetten nationaal en internationaal de toon.

De vereniging krijgt steeds meer nieuwe leden. Inmiddels herkennen ze de volgende doelgroepen: de hobbyist, de textielomnivoor, de ambachtsvrouw, de natuur/historievrouw en de kunstenaar. En natuurlijk mengvormen hiervan.

De VKG brengt vilters van alle niveaus met elkaar in contact, organiseert per jaar vele bijeenkomsten, initieert exposities, stimuleert vernieuwingen en vergroot de bekendheid van vilt en vilters.

Er zijn 8 regio's actief binnen de VKG die naast de landelijke activiteiten elk ook hun eigen activiteiten organiseren bij jou in de buurt.


Het thema van het jubileumweekend is: 
DUURZAAMHEID DICHTBIJ EN VER WEG, GROENTEN & FRUIT EN KORAAL
Uiteraard past de organisatie de coronaregels toe. Gelukkig is de anderhalve meter niet meer nodig maar de controle van QR-code, gele boekje, testresultaten etc. wordt bij de ingang gedaan. Zie de website van VKG.

Het programma van wat er te zien en te doen is bevat:

Film: Vilt en mode.
Rondleiding: Tuinen van Appeltern.
Exposities: Koraal en meegebracht viltwerk van groenten en fruit gemaakt door leden.
Verkoop: Materiaal van o .a. Moeder Aarde, Q-art, Corrie Balk.
Workshops: van Vrouw Wolle, Eke Krug, Annemie Koenen, Fransje Smit, Karen Bruinsma, Saar Snoek, Corrie Balk, Marjolein van der Stoep, Carla van Belle, Jolande van Luijk, Inge Götz,
Lezingen van Liesbeth van Ravels en Saskia Duives.

Het wordt ontzettend leuk! Je kunt nog net lid worden vóór het weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten