dinsdag 14 september 2021

Eind goed al goedHoe en wanneer het Totemproject begon lijkt alweer ‘eeuwen’ geleden. In januari 2019 voerde ik een eerste gesprek over mijn mogelijke deelname aan het Textielfestival 2020 met Merion Tameling. Eind 2019 en begin 2020 stroomden de weefsels vanuit het hele land binnen. Net toen ik wilde beginnen met de opbouw van de Totems ‘kondigde’ het Coronavirus zich aan en zette de hele wereld op z’n kop: Textielfestival 2020 ging niet door. Uitstel naar 2021 mocht helaas ook niet baten. Sindsdien zijn er vele scenario’s de revue gepasseerd over alternatieve presentaties. Het was een tijd van stilstaan, nieuwe plannen maken, teleurstellingen incasseren en weer doorgaan.

Een van die plannen was om het werkproces van de kunstenaars vast te leggen. Begin augustus dit jaar is er gefilmd op mijn atelier waar ik bezig ben met de opbouw van de Totems. Deze opnames maken deel uit van een film waarin alle zes kunstenaars aan bod komen en die begin oktober online gaat.

Het is helaas niet gelukt om een expositie van onze textiel-objecten te realiseren. Voor de meesten betekent de film de afronding van het project. Ik heb echter besloten om de Totems af te maken en het eindresultaat wordt binnenkort door een fotograaf vastgelegd en… sinds kort is er dan toch sprake van een klein kersje op de taart. De Totems zullen alsnog te zien zijn tijdens de Kunstroute Leiden op zaterdag 25 en zondag 26 september in de voormalige Kaasmarktschool, nu Stadsatelier aan de Kaasmarkt, waar ik te gast ben. 

Bij deze wil ik iedereen van harte uitnodigen om langs te komen. Dit bezoek is mooi te combineren met bijvoorbeeld het Wevershuisje en/of een selectie uit de meer dan 150 open ateliers en galeries (www.lakenhal.nl/kunstroute)

Ik hoop jullie in ieder geval op de Kaasmarkt te zien,

Clara van den Bosch

Adres: Kaasmarktschool, Koppenhinksteeg 13, Leiden

Openingstijden: zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Contact: oerzaken@gmail.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten