maandag 6 september 2021

Een quilt hart klopt sneller

Klopt sneller? Nou ja zelfs een beetje op hol bij het lezen van het najaarsnummer van Textiel Plus, het magazine over textielkunst.  Deze keer een uitgave vol met quilts in de meest uiteenlopende en uitdagende vormen. Een must voor de quilt liefhebber.

Ook in het Quiltnieuws, het magazine van het  Quiltersgilde is dit keer veel aandacht voor Quilters die een andere weg inslaan. Natuurlijk wordt ook de traditionele quilter niet vergeten en dat geeft gelijk de diversiteit van het Quiltersgilde weer.

Het hart blijft sneller kloppen

Mijn hart klopt ook sneller voor de textielgroep Zoo-Tex. Eind september exposeert Zoo-Tex bij het textielcentrum Hawar. Voor die expositie 'zo ziet Zoo-Tex Fryslan' ben ik gaan weven. Ander werk maken zit er vanwege mijn breuk in arm/schouder niet in. Mijn lief heeft in anderhalfuur een weefraam voor mij gemaakt en de beweging van het weven is een goede oefening. 


Transformatie

Gerycled katoen en hergebruik van waterfilterdoek transformeer ik naar mijn beeld van Fryslan. De transformatie staat ook voor veranderingen van het van oudsher agrarische landschap naar een landschap waar een moderne productie gericht agrarische bedrijfsvoering mogelijk is. Waar toerisme een niet weg te denken economische pijler is en bijzondere culturele projecten het levenslicht zien. De transformatie staat ook voor de impact van de klimaatveranderingen.


Expositie

Maar er is meer dat mijn hart sneller doet kloppen. Het is de laatste week voor de opening van mijn expositie. Een laatste week is hard werken. Nadenken en overleggen met mijn mede exposant over wat wij meenemen,  een prijslijst maken, het aanpassen van het expositieboek en de expositieruimte inrichten. Vanaf zaterdag t/m 3 oktober is de expositie te bezoeken en aanstaande zondag om 15.00 uur is de opening in de Kerk van Aerdt, Kerkweg 26, Aerdt.


Het hart klopt ook sneller voor het nieuwe seizoen van teQStiel. Zaterdag gaan wij elkaar eindelijk weer live ontmoeten. Natuurlijk was er contact via Zoom, maar dat kan niet tippen aan een echte ontmoeting. Eindelijk weer elkaars werk zien en bespreken en natuurlijk bijkletsen, er is veel te verhalen.

Inspiratie

Vanaf volgende week maandag ga ik een aantal dagen naar Terschelling. Het materiaal en de ideeën voor nieuw werk is volop aanwezig en voor de uitwerking ga ik inspiratie opdoen op het eiland met het Wad, het strand, de duinen en de zee. 

Tot zover mijn blog van deze maand.

 Een  hartelijke groet, ook namens het quiltersgilde

Jo Huijsman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten