maandag 2 augustus 2021

Zomeruitjes voor een geblesseerde quilter

Werken met lapjes en draadjes lukt op dit moment niet.  Gelukkig heb ik wel  zin om op stap te gaan en mijn lieve privé chauffeur brengt mij waar ik wil.  Ik ben zo enthousiast over alle moois wat ik zie en daarom wil ik het graag delen. 

Open Stal

De kunstroute Open Stal in Oldeberkoop  bestaat dit jaar 50 jaar. Vrijwel ieder jaar lopen wij het rondje door Olderberkoop en genieten van de kunst, het leuke dorp, de mensen en dit jaar is er best wel veel textielkunst te zien. Het begint natuurlijk bij het  textielinstituut Hawar (lokatie 5). Er is prachtig werk te bewonderen van Britta Ankenbauer. 

Britta Ankenbauer (foto van internet)

Een praatje met Meini Wardenier maakt het bezoek extra leuk en ik heb even heel goed de expositieruimte in mij opgenomen. Eind september gaat  Zoo-Tex hier een expositie inrichten. 

boven
 links Geertje de Boer en rechts Malvine Marichal
onder
links Bien Velds en rechts Annie Veldkamp

Op locatie 6 exposeert Geertje de Boer en Malvina Marichal.  Greetje verhaalt over haar familiegeschiedenis. Foto's afgedrukt op stof geeft zij door bewerkingen een nieuw leven. Malvine rijgt kwetsbare vederlichte draadjes op witte vilten vlakken waardoor nieuwe vlakken en vormen ontstaan. Op Lokatie13 mag je Villa Beestenboel niet missen. Het door dieren gekraakte poppenhuis is het  levenswerk van Bien Velds. Op lokatie 14 kan ik eindelijk het werk van Annie Veldkamp  in het echt te zien. 

Pandemie

Niet van textiel zoals de mondkapjes van Irma Frijlink  maar wel op corona geïnspireerde kunst  is de expositie van  Marianne Appels . Lekker dichtbij op een klein uurtje loopafstand kan ik deze expositie zelfstandig bezoeken. 

Verrassing 

Ook op loopafstand is de tuin van Geert en Annie Deijk.  De tuin is fantastisch en tot mijn verrassing blijkt Annie naast de groene passie ook in de ban te zijn van draadjes. Ik score leuke stekjes maar Annie laat me ook haar zelf gesponnen wol zien en haar prachtige breiwerken.  Op vleugels loop ik terug naar huis. Kijk likkebaardend naar mijn pas verworven spinnenwiel en hoop toch echt dat ik over enige tijd deze nieuwe uitdaging aan kan gaan.


Kunstwandelroute B-Art

Ik heb er al eerder over de kunstwandelroute vertelt, maar nu heb ik eindelijk kunnen genieten van de prachtige natuur en de daarin verweven kunst.  Ik vind deze route echt een aanrader voor een bezoekje aan de Achterhoek op een mooie zomerse dag. Het startpunt is bij Boerderijmuseum de Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, Borculo. Het meest bijzondere is dat de Draak van Gelre, van Zoo-Tex ondanks alle regen en wind nog steeds volledig in takt is.

En misschien is het bezoek te combineren met een bezoek aan het stadje Bredevoort. Een voormalig vestingstadje waar de historie zichtbaar is, maar daarnaast zijn er veel bruisende activiteiten op kunst gebied. Zie hiervoor de website van Bredevoort

kunst in Bredevoort: een zin uit een boek met een bijpassende foto 

Colorminds

De komende week wil ik heel graag de expositie van de Colorminds artquilters  bezoeken. Ik moet nog even vervoer organiseren, maar de ruim 40 quilts en een aantal 3D werken in het prachtige kerkje van Hoog Soeren is een prachtig zomer uitje wat goed valt te combineren met genieten van de natuur op de Veluwe.

Blokken voor Limburg

En als laatste wil ik de aandacht vestigen op de actie 'blokken voor Limburg' van het  Quiltersgilde Blokken onder het motto 'dat verdient een bloementje' of 'een hart onder de riem' gemaakt door Quilters worden verwerkt tot quilts en zo laten de leden van het Quiltersgilde weten dat wij de getroffen Limburgers niet in de kou laten staan.


Tot zover het verhaaltje over mijn zomers activiteiten en een hartelijke groet ook namens het Quiltersgilde,

Jo Huijsman
1 opmerking: