maandag 9 augustus 2021

Vilten in verbondenheid


Een gevoel
van samen in de wereld staan
en dat voelt goed
textiel verbindt


Deze heeft wat uitleg nodig.

Het werk dat ik hier laat zien heb ik gemaakt op een plek ver van ‘de drukke wereld’. In een groen dal met uitzicht op een bos, een rivier en heuvels, met een paar fijne creatieve vilters om mij heen. Het gevoel van verbondenheid was groot en het mooie is dat het vilten van wol niet anders is dan verbinden. Het verbinden van vezels met warmte, water en zeep.

Water een zeep wat staat voor deze periode van corona-leven. Warmte voor wat nu belangrijk is.

Afbeelding


Dit stuk schrijf ik op een bergtop, ook weer op een plek midden in de natuur.

Schapen lopen vrij in het veld, een mooie plek. 


Afbeelding


Wat mijn werk betreft kun je zien dat er diverse tinten geel groen en zwart in verwerkt zijn op een basis van gemêleerde beige merinowol.

De lijnen lopen van linksonder (laag) naar rechtsboven (hoog) met aan beide uiteinden een pluk natuurlijk geverfde Drentse heideschaap.

Deze pluk wol maar ook de dikke ‘dotten’ en de twee zijde stukken heb ik gekregen van drie hele fijne vrouwen die ook vilten. Ik vind het een mooie gedachte dat ik deze ‘cadeautjes’ hierin heb verwerkt. Het werk spreekt hierdoor meer voor mij.

Wat de zijdes betreft, dat herken je aan het mooie felle geel onderin over de hele breedte en het gemêleerde stuk wat hoger.

Door de fijne open structuur van deze zijdes kan het wol zich daar áán en er dóórheen hechten. Een klein beetje rust in het begin van het werken en een speciale rol-techniek zorgt ervoor dat dit lukt.

 

Afbeelding



De titel was voor mij vanaf het begin duidelijk:

‘when they go low, we go higher’.
Links laag en naar rechts omhoog.
Dé uitspraak van Michelle Obama.

Zeker in deze tijd is het een hele positieve krachtige stelling.

Verbind & verbonden door wol.


Groet,

Sandrina Schaafsma

ViltKontaktGroep coördinator regio Noord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten