maandag 5 juli 2021

Yes, op naar alle moois!

 Nu  zo langzamerhand iedereen ingeënt raakt zijn er weer allemaal activiteiten. Wij krijgen een drukke zomer met heel exposities en er worden plannen gemaakt voor een prachtig winter seizoen.

Exposities

Op Facebook zie ik uitnodigingen voorbij komen van de meest mooie exposities die ik deze zomer allemaal wel wil bezoeken. Ook ik ben weer aan het exposeren. Een kleine selectie van mijn werk is samen met het kunstcollectief Diversity tijdens een korte expositie te zien in Galerie de Ruimte in Geldrop.  Helaas is mijn nieuwste  werk maar heel klein van omvang.  Ik ben helemaal klaar met de vervelende fractuur waar ik op dit moment meezit, dus als dat achter de rug is ga ik er weer full speed  aan de slag. 


Gisteren heb ik kennis gemaakt met het kerkje in Aerdt. In september exposeer ik ruim een maand samen met een schilderes op deze prachtige plek . Eind september exposeer ik dan samen met Zoo-Tex bij het textielinstituut Hawar. Zo ziet Zoo-Tex Friesland is de titel en ik heb er nieuw werk voor onderhanden, maar of het lukt om het te realiseren dat is nog even de vraag. Maar in ieder geval uitdagingen genoeg.


Quiltersgilde

Ook het quiltersgilde maakt hele leuke plannen voor het komende jaar. Misschien raak je door onderstaande evenementen geïnspireerd en is dit het moment om lid te worden van Quiltersgilde

Lezing.

Op 11 September start een online lezing van Marjolein van der Stoep. Marjolein is beeldend kunstenaar en heeft enkele leuke en heel leesbare boeken geschreven over het maken van kunst. Het onderwerp van haar lezing gaat daar ook over.

Meet & Greet

Op 5 februari organiseren we een Meet & Greet voor Art Quilten.  Het onderwerp is ontwerpen. Ieder werkstuk begint immers met de vraag; hoe kom ik tot een ontwerp en hoe zorg ik dat het ontwerp goed uit de verf komt. 
Er zijn twee workshops gepland:
- Marjolein van der Stoep met een onderwerp dat aansluit op haar lezing van september en
- Mariet Rankenberg onder meer docent bij Hawar en redacteur van Vezel) Mariet neemt je mee in het gebruik van vrij borduurwerk in je werk.

De inschrijving voor de lezing en de Meet & Greet wordt binnenkort geopend. Houd hiervoor de website en de aankondiging in de sociale media in de gaten. Wedstrijd
Er wordt een art-quilt-wedstrijd georganiseer met het thema "Grenzen aan de Groei".
Het is een link naar het rapport dat de clubvan Rome 50 jaar geleden uitbracht over de grote milieuproblemen die op de wereld afkomen. Het is nog steeds zeer actueel en een onderwerp waar je vele kanten mee uit kunt. Wat betreft de uitvoering zijn er vrijwel geen beperkingen en alle technieken, materialen, 2D en 3D is mogelijk. Op de website van het Quiltersgilde lees je de voorwaarden en het deelnemer formulier.

Van al die leuke dingen wordt ik zo enthousiast en nu maar hopen dat het coronavirus zich gedeisd houdt.

Fijne zomer en een hartelijke groet,
Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

1 opmerking: