donderdag 1 juli 2021

Update kunstenaarsproject Petra de Haas met de leden van de LOKK

 Al eerder, in 2015, werd ik gevraagd om mee te doen met het Textielfestival. Toen werkte ik aan een groot kunstwerk samen met het Quiltersgilde.

Voor het Textielfestival 2020 mocht ik gelukkig weer mee doen. Dit keer werkte ik samen met de leden van het LOKK. De kantklos vereniging.Momenteel maak ik vooral veel industrieel getinte tekeningen en installaties, maar mijn liefde voor dieren uitte zich eerdere jaren in de vele dierlijke gargouilles (waterspuwers) van keramiek.  Daarom wilde ik dit keer heel graag een kwal maken. Deze fascinerende dieren hebben vaak een onopvallende schoonheid en een bijzondere levenscyclus.

Aan de leden van het LOKK heb ik gevraagd om voor mij kanten stroken te maken. Dit worden dan de tentakels van de kwal. Deze oproep is heel goed aangekomen. Vanuit het hele land kreeg ik wel 350 kanten stroken. De één nog mooier dan de ander! Echt heel bijzonder hoeveel tijd en liefde hierin is gestoken. 


Helaas ging het Textielfestival 2020 vanwege corona niet door. Ook in 2021 mocht het niet zo zijn. Hierdoor heb ik de kwal niet af kunnen maken om tentoon te stellen. 

In de video die gemaakt wordt voor Studio Textielfestival laat ik graag meer zien!

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de enorme inzet en wie weet tot ziens op het volgende Textielfestival of straks online op www.studiotextielfestival.nl

 Vriendelijke groet,

 Petra de Haas

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten