dinsdag 1 juni 2021

Vilt met glas: een recept voor iets bijzonders!

 


De ViltKontaktGroep heeft voor het Textielfestival een groot project voorbereid samen met een kunstenaar. De kunstenaar is Pollie Hogenboom en zij was toen ze gevraagd werd meteen enthousiast om iets met vilt te gaan doen. Ze werkt zelf met glas en vindt de tegenstelling van dat harde en breekbare materiaal met het zachte, aaibare vilt erg interessant. Het combineren van zo verschillende materialen kan een heel verrassend effect geven.

Een grote inspiratiebron in haar werk is de Spaanse kunstenaar Joan Miro. Dat leidde tot het idee om een kunstobject te maken dat geïnspireerd is door de stijl van Miro en bestaat uit onderdelen van glas en van vilt.

De ViltKontaktGroep heeft enige regiodagen besteed aan het maken van de viltobjecten in allerlei kleuren en vormen. Het 3D-vilten was daarbij nog best wel een uitdaging.  Ook zijn een aantal vilters bij Pollie op het atelier geweest om te vilten en zo de voorraad aan te vullen met vormen waarvan er misschien niet genoeg zouden zijn. Pollie heeft vervolgens alle ingrediënten in elkaar gepuzzeld tot een samenhangend geheel. Niemand heeft het nog helemaal gezien …..
De Vilters zijn natuurlijk erg nieuwsgierig hoe het geworden is. Hoe bijzonder is het immers om met elkaar en met Pollie een kunstwerk te maken waarin zo verschillende ambachten en materialen bij elkaar komen! Voorlopig hangt en ligt het allemaal nog bij haar in het atelier.

We hopen allemaal op een echte expositie van dit werk in de nabije toekomst. Want het wordt heel bijzonder!

En we hopen ook dat er een videofilm van wordt gemaakt die we nog vaak in de ViltKontaktGroep kunnen bekijken!Geen opmerkingen:

Een reactie posten