woensdag 9 juni 2021

Rood staat voor passie

De titel zegt alles maar misschien ook niets ... aan de toeschouwer om dit uit te maken.

Deze tentoonstelling is een gezamenlijke realisatie van kunstenaars Liliane Van der Elst (glasobjecten) en Tania Verhasselt (textiele kunst).

Van 12 juni t.e.m. 4 juli 2021 kun je het werk van deze 2 kunstenaars bewonderen in Huis De Leeuw te Zulte-Machelen. Tania Verhasselt Liliane Van der Elst

Beide kunstenaars hebben voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt waarin de kleur “rood” centraal staat maar gecombineerd wordt met de 2 andere hoofdkleuren blauw en geel en alle nuances die dat kan geven.

Liliane Van der Elst kiest resoluut voor heet glas in al zijn vormen. Haar werk gaat over de veerkracht van de mens en de natuur doorheen het bestaan met zijn ups en downs. Er zijn ook verwijzingen naar het eigen groeiproces en de invloeden van haar ‘roots’. Hierbij is haar “glaswerk” een dankbaar medium waarin het spel van licht en kleur centraal staat.

Tania Verhasselt is verleid door mixed media en brengt haar passie voor reizen en in het bijzonder de woestijn met al haar kleurenpracht, tot leven in haar schilderijen, werken op papier en textiele vormen. Kleur speelt een grote rol. In haar abstract beeldend werk vangt zij het licht en de landschappen die haar treffen. Zij flirt met lijnen en compositie om tot een beeldend geheel te komen en de opgedane reisindrukken op een sobere manier vorm te geven.


Huis De Leeuw – Machelen Dorp 7 - 9870 Zulte
Van zaterdag 12 juni tot en met zondag 4 juli 2021
Openingsuren:
- Zaterdag: 12 - 17u
- Zondag: 12 - 17u
De kunstenaars zijn telkens aanwezig.

Contact:
Tania Verhasselt : tania.verhasselt@gmail.com www.taniaverhasselt.be 
Liliane Van der Elst : lilvde@gmail.com www.lilianeglaswerk.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten