donderdag 24 juni 2021

 

Miriam l'Herminez: Diversiteit 10

Van zaterdag 17 juli tot zondag 26 september 2021 is de eerste expositie textielkunst te zien in de nieuwe culturele locatie in Amersfoort, De Katoendrukkerij in de Volmolen.

Beeldend kunstenaar Miriam L’Herminez opent met haar enerzijds delicate etherische maar ook stevig in de werkelijkheid gewortelde werk waarin verbinding en intermenselijk contact centraal staan.

In haar werk is Miriam l’ Herminez steeds op zoek naar verscheidenheid. Ze is ge├»nspireerd door een verblijf van 15 jaar in Malawi, Zimbabwe en Tanzania, waar ze geraakt werd door de confrontatie met het verschil in culturen, taal en emotie. Door een onderwerp van alle kanten te belichten laat ze zich telkens weer verrassen door de verschillen binnen het thema. Het contrast tussen de schoonheid en de scherpe kanten vormt de basis voor de verdere vormgeving. Bij dit avontuur schroomt ze niet te experimenteren met verschillende materialen en vormen. Op het einde van haar ontdekkingstocht is het elke keer weer de kunst om juist die verschillen met elkaar te verbinden en het uiteindelijk tot een eenheid samen te brengen.


De Katoendrukkerij in de Volmolen, Plantsoen Noord 2, Amersfoort

Openingstijden woensdag t/m zondag van 10-17 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten