maandag 10 mei 2021

Tussenstand Engelenvleugels Project Textielfestival 2020-2021

600 vleugels had ik vorig jaar ontvangen van de leden van het quiltersgilde. Wat een cadeau. Het waren er echt heel veel en ook zo mooi gemaakt! Ik was veel verschillende dingen aan het uitproberen met de vleugels, ik was zoekende.

Het laatste idee ontstond tijdens het begin van de pandemie. Zoveel mensen die leden, doodgingen, zoveel eenzaamheid door gebrek aan fysiek contact. Voor mij symboliseerden de vleugels ook onzichtbare dingen als liefde, kracht, energie en aandacht. Daar wilde ik een beeld over maken. Ik begon een liggend mens te maken. 

En toen kwam het nieuws dat het festival zou worden uitgesteld en kwam veel tot stilstand. De tussentijd gaf mij de gelegenheid om alle vleugels een podium te geven. Er zaten zoveel prachtige werken tussen dat ik het ook lastig vond dat ze niet allemaal zichtbaar zouden zijn in een beeld of installatie. De foto’s post ik op instagram. 

Zo prachtig wanneer je er doorheen scrolt op je telefoon. Je ziet dan steeds een set van 12 vleugels die weer overloopt in een volgende set met prachtige gekleurde achtergronden. Het is een werk op zich geworden. Ik heb er nog een aantal te posten en dan staan ze er allemaal op.  Nu komt de tijd om het beeld af te maken. Wordt vervolgd....

Instagram vleugels: @daily_quilted_wings

Instagram beelden en maakproces Fleur: @fleurvandenberg_artist

Facebook: fleurvandenberg.sculptures 

Website met blogs: www.fleurvandenberg.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten