dinsdag 25 mei 2021

Museum Masterclass - een update van Rineke van Zeeburg

 

Het is inmiddels al weer meer dan een jaar geleden dat ik deel mocht nemen aan de masterclass van het textielfestival, welke gegeven werd in de Hortus Botanicus.

Met heel veel plezier denk ik daar aan terug. Onder de bezielende en vakkundige leiding van docente Eline Achterhuis hebben we als groep allemaal onze grenzen verlegd en zijn er prachtige werkstukken ontstaan. Een werkstuk maken wat buiten tentoongesteld  moet worden was iets wat de meesten van ons nog nooit gedaan hadden!

De Hortus, haar geschiedenis en alles wat er groeit en bloeit was onze inspiratie. Geweldig om te zien hoe elke deelnemer daar iets totaal eigens mee wist te doen.

Voor mij vormden de varens, die bij het eerste bezoek net uit de grond te voorschijn kwamen, een enorme uitdaging om daar mee aan de slag te gaan. Ik vind het onvoorstelbaar mooi hoe een varenblad, al helemaal klaar, maar piepklein, opgerold tevoorschijn komt uit de grond.Op dit moment is het de verwachting dat onze werken van 8 tot en met 13 juni toch geëxposeerd mogen worden in de tuin van de Hortus. We hopen heel erg dat dit door kan gaan en dat de tuin weer open mag voor publiek en dat u wellicht een kijkje kunt komen nemen. Natuurlijk als dit vanwege corona veilig kan!!

NB. De deelnemers aan de Museum Masterclass Hortus hebben een online magazine gemaakt van hun werk (klik op de foto):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten