maandag 3 mei 2021

Een quilter in festival stemming

Mei, de maand van het textielfestival Leiden. Helaas de live versie gaat niet door maar in september is er een virtuele versie waar ik mij enorm op verheug. Om in deze maand toch een beetje het festival gevoel te beleven stort ik mij op de actie van het Vezel magazine.

De uitdaging
Het speldje is een jubileum cadeautje van 40 jaar Vezel. De abonnees werden vorig jaar uitgedaagd om dit  kale speldje te versieren en te dragen tijdens het Textielfestival in Leiden.
Het speldje ligt nog steeds op mijn werktafel en voor een beetje feestgevoel en mijn creativiteit te stimuleren ga ik er mee aan de slag. 
De vierde vind ik uitbundig en dus heel feestelijk. Een foto hiervan gaat richting Vezel.
En je kunt nog steeds meedoen. Op de Facebook pagina van Vezel word je uitgenodigd om het speldje te versieren. Quilten, vilten, haken, breien, kantklossen, borduren, het maakt niet uit. Alles kan en dus ga de uitdaging aan.
De foto van 1MB of meer van je creatie kun je sturen naar de redactie@vezel.org. 
In het decembernummer van 2021 wordt een selectie van speldjes gepubliceerd. Een verhaaltje bij de foto maakt het natuurlijk compleet.

Ondertussen droom ik over hoe leuk het had kunnen zijn in Leiden. Het zou een feest zijn van één en al herkenning met al die leuke speldjes.Nog meer festivals
Mijn film project voor het virtuele Quiltfestival Noord Groningen  is bijna afgerond. Ik laat het nu even een paar dagen rusten en daarna ga ik nog een keertje heel kritisch kijken. Ben ik tevreden dan gaat het richting de organisatie van het Quiltfestival

screenshots voor een eerste indruk

Veel plezier met het maken van het speldje, een fijne maand mei en ook namens het Quiltersgilde
een hartelijke groet,
Jo Huijsman

1 opmerking:

  1. Mooi de spelden! Ik wens je heel veel succes met de virtuele expositie!

    BeantwoordenVerwijderen