maandag 12 april 2021

Koraal voor het jubileum van ViltKontaktGroep


C:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 8.JPGC:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 7.JPGC:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 3.JPGHopelijk gaat het ons lukken om een metershoog koraal te maken!

De vraag om mee te helpen om voor het jubileum van de VKG een koralenwand te maken, is door veel leden enthousiast ontvangen. Koralen zijn goed te vertalen naar vilt en zeker in deze corona-tijd is het een welkome afleiding. Er is een grote verscheidenheid aan vormen, zoals sprieten, buizen, waaiertakken, hersenkoraal, elfenbank-achtige vormen enz.

Zin om mee te doen? Kijk op de website: www.viltkontaktgroep.nl/koraal-maken/ om alvast een indruk te krijgen wat er zoal is aangeleverd.

C:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 6.JPGC:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 2.JPGC:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 4.JPGC:\Users\Arthur\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\koraal 1.jpg


Dit zijn foto’s van gevilte koralen en een werkbeschrijving voor het maken van een koraal door Marie Christine van den Velden.

C:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 5.JPG


Koraal:

Voor het koraal heb ik bergschaap, zijde en viscose gebruikt. De mal heeft een doorsnee van 15 cm. Begin met het vilten van ongeveer 70 rolletjes en laat daarbij het uiteinde ongevilt. Dit is nodig om de rolletjes aan de vorm te bevestigen. Bekleed de vorm met 4 laagjes bergschaap en leg er met een andere kleur stippen, vlekjes of streepjes op en vilt de vorm aan behalve het gedeelte waar de rolletjes op vast gevilt worden. Laat alles drogen. Naaldvilt de rolletjes op het ongevilte gedeelte van de ronde vorm vast en een klein rondje in het midden. Leg in het midden strookjes wol en zijde of viscose. Maak nu de hele vorm weer nat met water en zeep en vilt de koraal goed door. Verwijder de mal en nu rollen en gooien maar. Spoel de koraal goed uit en laat hem drogen met een opgeblazen ballon erin. Als hij droog is, kun je het nog versieren met kraaltjes.

C:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 0 -marie christine\unnamed.jpg111.jpgC:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 0 -marie christine\unnamed.jpg2222.jpgC:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 0 -marie christine\unnamed.jpg3333.jpgC:\Users\Arthur\Pictures\regiodagen\Margot\Blog en VKG\koraal 0 -marie christine\unnamed.jpg4444.jpgMet dank aan Marie Christine van den Velden! Mathilde Pielkenrood en Willeke Paauwe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten