maandag 19 april 2021

Hester van Eeghen, tassenontwerpster

 

BEELD IMKE PANHUIJZEN

Begin april overleed Hester van Eeghen, een van de bekendste Nederlandse tassenontwerpsters van deze tijd. Ze had een zeldzame ziekte die haar in korte tijd fataal werd.

Behalve tassen maakte ze ook schoenen, portemonnees, handschoenen en andere accessoires.  Prachtige felle kleuren, ouderwets degelijk gemaakt en ontzettend praktisch in het gebruik.

Ik heb een kleine verzameling van haar tassen en je ziet aan alles dat ze met liefde en verstand ontworpen en gemaakt zijn. Neem nou deze rugzak. Hij sluit zichzelf door de banden waarmee je hem draagt. Zo mooi en slim!  En die kun je dan in heel veel kleuren kopen.

Hester van Eeghen: Felucca

Onder de indruk was ik ook van de service in haar winkel. Van mijn werktas liet na jaren de pin los die de hengsels vastmaakte aan de tas. Geen probleem hoor! Ze stuurden de tas gewoon naar Italië en het werd weer keurig gemaakt. Kosten: niks. En dat na duidelijk jaren van intensief gebruik. Kom daar tegenwoordig nog eens om in een winkel!

Haar bedrijf wordt voortgezet en de winkels blijven open.
Ik denk dat we haar tassen in de toekomst in de musea gaan tegenkomen als bijzondere voorbeelden van hedendaagse textielkunst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten